KVASNIČKOVÁ, L. Fluktuace zaměstnanců ve výrobní společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Kruntorádová, Markéta

Jde o standardní téma, které je obecně známé a není nijak inovativní. K jeho zpracování není třeba speciálních znalostí a postupů. Využití výsledků je možné pouze pro konkrétní firmu. Autor k řešení přistoupil standardně, nepoužívá netradičních metod zpracování, rozsah a podrobnost provedených analýz a komplexnost navrhovaných změn je odpovídající požadavkům kladeným na tento typ práce. Závěrečná práce je zpracována standardním způsobem a drobné nedostatky neovlivňují výsledek práce, proto práci navrhuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků C
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň D
Práce s informačními zdroji, včetně citací D
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Detersová, Petra

Studentka ke zpracování bakalářské práce přistupovala zodpovědně a aktivně. Oceňuji způsob vypracování, kde nejprve studentka hodnotila celkovou situaci společnosti a podle získaných dat se pak zaměřila na nejvíce problematickou oblast. Dále také oceňuji způsob vypracování návrhové části, kde veškeré návrhy, které jsou zmíněny byly promítnuty do budoucích nákladů. Za nedostatek práce považuji, že při výpočtu fluktuace autorka zahrnula veškeré odchody zaměstnanců, to je i odchody nedobrovolné a odchody z důvodu nastalých životních situací, jako jsou zdravotní potíže, stěhování, smrt, odchod do důchodu. Jako personalistka ve společnosti mohu dále konstatovat, že návrh na zavedení výstupních pohovorů není v praxi příliš oblíbený, protože zaměstnanci neuvedou vždy opravdové důvody svých odchodů. Celkově považuji práci za dobře zpracovanou. Hlavní cíl studentka ve své práci splnila a proto si dovoluji tuto bakalářskou práci doporučit k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry D
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Praktická využitelnost výsledků C
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji D
Splnění stanovených cílů A
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 111146