ZÍTKA, J. Gelové polymerní elektrolyty s nižší hořlavostí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Sedlaříková, Marie

Pan Zitka zpracoval bakalářskou práci s názvem "Gelové polymerní elektrolyty s nižší hořlavostí" . Ve své práci navrhl a připravil gelové polymerní aprotické elektrolyty s různými rozpouštědly. Zjistil jejich měrnou elektrickou vodivost a na základě termogravimetrických křivek a jejich derivace zjistil jejich teplotu degradace. Vybral složení elektrolytu s nejlepšími vlastnostmi z hlediska použití v lithno-iontových akumulátorech. Student pracoval samostatně a iniciativně. Práce má dobrou grafickou úroveň. Doporučuji přijmout práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 47/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 18/20
Využití literatury C 7/10
Navrhovaná známka
A
Body
92

Posudek oponenta

Musil, Michal

Student Jan Zítka zpracoval bakalářskou práci Gelové polymerní elektrolyty s nižší hořlavostí přesně podle zadání všech bodů zadání. V úvodní, teoretické části student seznamuje s problematikou elektrolytů a technikami vyhodnocování připravených vzorků, neobjasňuje však některé důležité pojmy, se kterými v textu operuje (např. elektroforéza, difúzní koeficient). V textu se několikrát text příliš předbíhá před dobrovodnými obrázky, je nutné často listovat. Praktická část je zpracována s dobře zvolenou strukturou kapitol. Nejasné formulace však mnohdy ztěžují porozumění textu. Jako jednotku konduktivity je pro rychlou komparaci s výsledky jiných prací vhodné používat zavedený S . cm-1. Celkový dojem z práce vysoké odborné úrovně kazí výskyt typografických a stylistických chyb. Doporučuji zaměřit se na práci s textem. Chválím interpretaci výsledků v závěrečné části.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 46/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 18/20
Formální zpracování práce D 6/10
Navrhovaná známka
A
Body
90

Otázky

eVSKP id 41161