VALA, R. Optimalizace procesu opakovaného pájení při opravách v povrchové montáži [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Szendiuch, Ivan

Souhrně lze říci, že zadání bylo splněno bezezbytku, student dokázal vyřešit prakticky všechny požadované cíle. V práci je řada nových poznatků a dat, s kterými lze pracovat dále. Aktivita studenta byla velmi dobrá, bylo-li třeba dokázal si zorganizovat čas, který byl nezbytný pro experimentální práce v nemalém rozsahu. Formální i věcná stránka práce je na slušné úrovni a neshledal jsem vážnější nedostatky. Práce s literaturou byla postačující, i když je k dispozici mnohem více souvisejících materiálů k této problematice.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) B 17/20
Formální zpracování práce A 18/20
Využití literatury A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
94

Posudek oponenta

Řezníček, Michal

Student v rámci své práce zpracoval rešerši z oblasti oprav a montáže SMT součástek. Dále pak doplnil stávající opravárenskou stanici IR 400 o chladicí systém, který má umožnit úpravu přetavovacího profilu pro pájení v povrchové montáži. Pomocí realizované úpravy dosáhnul zvýšení strmosti poklesu teploty, která se nyní pohybuje v mezích doporučovaných v odborné literatuře. Student tímto splnil veškeré požadavky stanovené v zadání práce. Je nutné podotknout, že realizovaná úprava profilu se sice pohybuje v mezích uváděných v literatuře, ovšem téměř na samotné její spodní hranici. Dále mě pak zaráží, že nebyly provedeny pokusy o komplexnější úpravu přetavovacího profilu (student se zaměřil pouze na samotnou část chlazení). Na místě by bylo také provedení většího množství experimentů tak, aby bylo možné dopady změn v profilu řádně vyhodnotit. Celkově však práce odpovídá odborné úrovni bakaláře. Formální zpracování práce je i přes drobné nedostatky a překlepy poměrně zdařilé.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce B 43/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse B 17/20
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
B
Body
88

Otázky

eVSKP id 41173