KOLENČÍKOVÁ, J. Termofotovoltaická výroba elektrické energie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Brázdil, Marian

Předkládaná práce je rešerší zahraničních odborných publikací k tématu, které není tradičním způsobem přeměny energií. Případná složitost tématu je daná horší dostupností některých zdrojů (zejména knih) a nutností zpracování většího množství odborných zahraničních článků. Studentka při vypracovávání předkládané BP pracovala celou dobu samostatně. Využívala dostupných informačních zdrojů a četných konzultací. Případné připomínky byly brány v potaz. Způsob řešení práce i výslednou formu tak považuji za adekvátní vzhledem k původním cílům práce a práci proto doporučuji k obhajobě s velmi dobrým výsledným hodnocením.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Pospíšil, Jiří

Zpracovaná bakalářská práce je zdařilou rešerší problematiky využití termofotovoltaické (TPV) přeměny. Práce zahrnuje popis TPV technologie a související problematiku tepelného a světelného záření. Podrobně jsou popsány dílčí komponenty TPV systémů. V další části je pozornost věnována účinnosti TPV přeměny. Cenná je kapitola popisující aplikace TPV generátorů. Přínosné je vlastní hodnocení autorky, kde srovnává dílčí technologie a prezentuje historický vývoj parametrů TPV systémů. Věcné připomínka: V rešerši se objevují občasné formulační nepřesnosti, které jsou ale pochopitelné vzhledem ke studiu fyzikálně nového principu. Formální připomínka: Přebrané obrázky jsou uvedeny s anglickými popisky. Bylo by vhodné doplnit vhodným způsobem český překlad. Předložená práce splňuje rozsah předepsaný zadáním. Doporučuji proto práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod
Vlastní přínos a originalita
Schopnost interpretovat dosaž. výsledky a vyvozovat z nich závěry
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii
Logické uspořádání práce a formální náležitosti
Grafická, stylistická úprava a pravopis
Práce s literaturou včetně citací
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 108742