RUDICKÁ, A. Fotocitlivé kompozice v tenkých polymerních vrstvách [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Veselý, Michal

Studentka se obeznámila s problematikou přípravy a kalibrace jednorázových světelných senzorů. Získané poznatky využila při přípravě fotocitlivé kompozice pro UVB oblast. Seznámila se tak s laboratorní přípravou fotocitlivých kompozic, způsobem jejich nanášení v tenké vrstvě, prací s UV LED zdroji, jejich měřením, praktickou radiometrií a měření odrazových spekter ve viditelné oblasti spektra. Při experimentálních činnostech postupovala svědomitě a pečlivě, dosahovala reprodukovatelných výsledků. Samostatně zpracovávala naměřená spektrálná data. Výsledkem práce je první varianta jednorázového světelného senzoru pro UV záření.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Závěry práce a jejich formulace B
Využívání konzultací při řešení práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Klusoň, Petr

Práce je zpracována velmi kvalitně a přehledně. Velmi pěkná je Teoretická část. Je sepsána čtivě a s minimem formálních chyb. Přináší dostatek informací i pro čtenáře, který se v problematice interakce světlocitlivých vrstev se zářením různých vlnových délek běžně nesetkává. Experimentální část je zpracována tak, aby kdykoliv umožnila opakování laboratorních měření a testů. Výsledky a jejich diskuse jsou taktéž velmi přesvědčivé, mají dobré členění, činěné závěry jsou logické. Připomínek a dotazů je jen několik:

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace B
Úroveň jazykového zpracování B
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 108428