SAMEK, J. Vliv nesprávného huštění pneumatik na oteplení jejich částí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Bilík, Martin

Diplomant v průběhu zpracovávání diplomové práce postupoval samostatně a plnil dílčí cíle nutné k dokončení práce. Při pravidelných konzultacích navrhoval a postupně zpřesňoval metodiku měření, která realizoval. Vyhodnocení získaných dat je provedeno velmi pečlivě s důrazem na další využití o čemž mj. svědčí i návrhy pro úpravu metodiky navazujících měření. Práci doporučuji k obhajobě s hodnocením A - výborně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A Diplomant splnil všechny cíle stanovené v zadání diplomové práce, tj. provedl důkladnou rešerši v oblasti pneumatiky, navrhnul a realizoval experimentální měření, které následně analyzoval. Zjištěné závěry jsou dále doplněny o návrhy a náměty pro navazující práce v této oblasti.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem A Teoretická část práce je zpracována komplexně a logicky uspořádaná, jasně z ní vyplývají východiska pro navržená měření a celou analytickou část.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody A Diplomant samostatně navrhl experiment pro zjištění hledané závislosti. Získaná data přehledně a logicky zpracoval a vyhodnotil nejen z pohledu zkoumaného oteplení pneumatik, ale také z pohledu jejich opotřebení.
Odborná úroveň diplomové práce A Předložená diplomová práce je zpracována na vysoké úrovni.
Přínos pro praktické i teoretické využití A Poznatky a výsledky práce bude možné využít jak v praxi, tak i v teoretické rovině jako podklad pro další navazující práce.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 A Diplomant řádně uvedla všechny použité zdroje.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň A Předložená práce je logicky a přehledně uspořádána, formálně i odborně je práce zpracována na velmi vysoké úrovni.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Langer, Aleš

Samostatnost studenta při přípravě, realizaci a vyhodnocení závěrů práce vedla k výbornému hodnocení práce. Dostupnost zdrojů informací k danému tématu nebyla velká, nicméně řešení bylo navrženo na velmi dobré úrovni, realizace zahrnovala i měření okolních vstupních veličin (teplota vzduchu, vozovky, zatížení pneumatik atd.). Řešení bylo komplexní a zahrnující závěry a náměty pro rozvoj tématu v budoucnu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování A Práce byla vypracována kompletně dle zadání a zcela samostatně.
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce A Aktivní přístup studenta pomohl ke kompletnímu dokončení práce v krátkém časovém období.
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody A Vstupních dat a podkladů k této tématice není mnoho k dispozici. Bylo nutno vyhledat a následně nastudovat různé dostupné zdroje. Většina detailnějších informací je dostupná pouze interně v rámci jednotlivých výrobců pneumatik. Realizace praktické části byla řešena velmi vhodným, způsobem na uzavřeném okruhu s maximálním ohledem na bezpečnost.
Obtížnost a správnost řešení B Obtížnost práce nepatřila mezi nejvyšší, nicméně správnost řešení a závěry dávají podněty k pokračování v dalších letech.
Přínos pro praktické i teoretické využití A Teoretické využití práce je vysoké, neboť lze data využít při školení pracovníků pneuservisů z pohledu následných poškození pneumatik vlivem nesprávného huštění pneumatik. Fotografie z termokamery jsou velmi cenné a názorné pro školící účely.
Odborná jazyková úroveň B Drobné pravopisné chybičky v textu, nicméně srozumitelnost práce je zachována.
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky A Písemná i grafická úprava odpovídá vyššímu standardu.
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 104344