JELÍNKOVÁ, E. Technika zatáčení řidičů a možnosti vozidel v aplikaci software pro analýzu nehod [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Semela, Marek

Při řešení zadané problematiky realizovala diplomantka prakticky samostatně četná a časově náročná měření a vyhodnocení. Diplomantka prokázala samostatný a tvůrčí přístup. Práci hodnotím jako poměrně zdařilou na pomezí hodnocení velmi dobře a dobře.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem C Studentka pojala teoretickou část odpovídajícím přístupem a zmínila všechny podstatné aspekty související s tématem a řešením práce, prospěla by větší provázanost textu, logika a čtivost.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň C Např. na str. 37 není v pořádku zdroj odkazu. V práci se vyskytují formální nedostatky.
Splnění cíle a rozsahu zadání C Zadání nebylo splněno zcela a do plné požadované hloubky a rozsahu.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody B Vstup do praktické části práce nepříliš navazuje na předchozí text a je místy chaotický a přístup k řešení ne zcela zřejmý. Propěl by větší důraz na detail. Rozsah a průběh měření však nedostatky napravuje.
Odborná úroveň diplomové práce C Na práci je zřejmý časový tlak při jejím dokončování, kterým utrpěla její celková kvalita.
Přínos pro praktické i teoretické využití B Práce ukázala odlišný pohled na problematiku zatáčení vozidel a řidičů a je podkladem pro další práci v této oblasti.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 B Bez velkých připomínek.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Tylšar, Vladimír

Považuji závěrečnou práci diplomantky za zdařilou. Problematiku experimentálně zjištěných (naměřených) hodnot souvisejících s jízdou vozidel v oblouku reálnými řidiči, zpracování a vyhodnocení dynamických manévrů zatáčení vozidel a následnou aplikaci v softwarových prostředích PC Crash a Virtual Crash včetně vzájemného porovnání mezi sebou považuji v rámci zadání práce za velmi dobře vyřešenou. Oceňuji i samostatnost a dobrou přípravu a provedení vlastních experimentů a jejich celkový rozsah.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování B
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce A
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody B
Obtížnost a správnost řešení B
Přínos pro praktické i teoretické využití B
Odborná jazyková úroveň B
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky B
Navrhovaná známka
B

eVSKP id 104384