LEBEDA, O. Návrh postupu stanovení jednotkové ceny vyprošťovacích prací po nehodě u vybrané speciální techniky při odstranění překážky provozu na dálnici. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Libertín, Josef

Práce je použitelná přímo v praxi.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A Cíl i rozsah zadání splněn
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem B Odpovídá znalostem studenta získané studiem, včetně znalostí na podnikatelské fakultě VUT v Brně.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody B Úroveň zpracování podkladů a vstupních dat je na profesionální úrovni,
Odborná úroveň diplomové práce B Odborná úroveň odpovídá běžné praxi v dopravních organizacích.
Přínos pro praktické i teoretické využití A Práce je plně využitelná v praxi.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 C V definici pojmů chybí definice "vyproštění" která je stěžejní pro další zpracování jednotkových cen. V příloze č. 2 chybí zdroje u obrázků a na listě č.7 je uvedena nepřijatelná reklama firmy.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň B Uspořádání jednotlivých částí odpovídá požadavkům na pochopení postupů zpracování jednotkových cen pro vybranou spec. techniku.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Bradáč, Albert

Práce je na velmi dobré úrovni a splňuje zadání co do obsahu. Z hlediska formy postrádám ucelený zestručněný postup výpočtu s uvedením všech potřených vztahů. Např. kapitola 7 má nadpis "Praktický výpočet dle kalkulačního vzorce", přitom ucelený kalkulační vzorec se v práci nenachází.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování B Práce sice obsahuje výpočet sazby za hodinu práce vybrané vyprošťovací techniky, avšak výpočet nikde není uveden jako celek, tj. přesný postup. Řadu vzorců lze nalézt pouze v tabulách. Očekával bych přehledný postup krok za krokem s uvedením všech potřebných vztahů.
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce A
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody B Práce je zpracována na velmi slušné úrovni, pouze u obrázků chybí reference na zrdoje.
Obtížnost a správnost řešení A Pro účely práce bylo nutno shromáždit a zpracovat mj. i interní data společností, jejich získání nebývá obvykle jednoduché.
Přínos pro praktické i teoretické využití B Práce je velmi dobře využitelná pro kalkulaci jednotkové ceny vyprošťovacích prací ve znalecké praxi. Pro přehlednost by bylo lepší doplnit komplexní postup.
Odborná jazyková úroveň A Po jazykové stránce je práce na dobré úrovni.
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky C Práce je zpracována přehledně a s logickou strukturou, pouze v některých tabulkách jsou nevhodně rozděleny texty do řádků a části textu jsou poměrně nepřehledně uspořádány do odrážek (viz str. 35). Rovněž vzorce obsahujéící texty jsou nepřeheldné. Měly být zavedeny zkratky jednotlivých veličin a tyto v práci užívány.
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 112838