ŠPLÍCHAL, M. Hodnocení interního prostředí podniku a návrhy na zlepšení současné situace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Strnadová, Michala

Závěrečná práce je zpracována na odpovídající úrovni, autor zvolil tradiční strukturu práce, tj. rozdělení na teoretickou a praktickou část. Těžiště práce spočívá v praktické, resp. návrhové části. Oceňuji popis aktuálního stavu analyzované společnosti i provedení potřebných analýz, na základě které potom byla sestavena SWOT analýza a z ní potom student vycházel při navrhování opatření vedoucích ke zlepšení stávající situace. Práci doporučuji k obhajobě a pokládám tyto otázky: 1) Konzultoval jste s firmou navržená opatření? Rozhodla se společnost některá z navrhovaných opatření realizovat? Pokud ano, která? 2) V kapitole 4.3 Silná konkurence a vysoké požadavky zákazníků student navrhuje, aby zaměstnanci byli intenzivněji proškolení. V předchozích analýzách je uvedeno, že zaměstnanci již na školení chodí. Neodporují si tedy tyto dva návrhy? V čem je rozdíl? A dále by mě zajímalo, zda firma nalezne dostatek finančních prostředků na zajištění těchto školení a jak se to odrazí na likviditě analyzované firmy?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů D
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod D
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry D
Praktická využitelnost výsledků D
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň D
Práce s informačními zdroji, včetně citací D
Navrhovaná známka
D

Posudek oponenta

Jál, Lukáš

Autor dodržel metodiku, postupy i cíl. Vychází z rozsáhlého studijního materiálu. Návrhy, na které student poukazuje jsou uplatnitelné v praxi. Práci k obhajobě doporučuji.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry D
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Praktická využitelnost výsledků D
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji B
Splnění stanovených cílů C
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 110597