CAJZLOVÁ, N. Analýza spokojenosti zákazníků a návrhy opatření na její zvýšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Chalupský, Vladimír

Práci hodnotím jako velmi dobrou. Samotné téma patří k již tradičním, nepovažuji je za nijak komplikované, lze vycházet z již "hotových" projektů, zaměřených na problematiku spokojenosti zákazníků. Oceňuji snahu o získání potřebných dat a o využití dosud zřídkakdy používaného přístupu, spočívajícího v konstrukci a propočtu indexu spokojenosti zákazníků. Práce působí vyváženým dojmem, teoretická východiska jsou jasně provázaná s použitými analytickými postupy a návrhy vychází důsledně ze zjištěných skutečností. V rámci obhajoby uvítám reakci na tyto dotazy: Při propočtu indexu spokojenosti zákazníků používáte "4 vzorové zákazníky". Objasněte, prosím, tento postup. Jeden z návrhů směřuje do oblasti "právních služeb" - můžete konkretizovat tento návrh?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Cíle bakalářské práce jsou uvedeny v úvodu, autorce šlo o zjištění spokojenosti zákazníků se službami realitní kanceláře All Inclusive Estates a o navržení opatření ke zvýšení této spokojenosti. Cíle jsou - byť s drobnými výhradami - splněné.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Autorka zvolila adekvátní metody pro analýzu spokojenosti zákazníků, sympatickým rysem je snaha o posouzení této spokojenosti řadou metod, včetně propočtu indexu spokojenosti. Postup řešení je logický, navržená opatření vychází ze zjištěných závěrů.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C Autorka prokázala dostatek invence při získávání potřebných informací, z materiálu je však patrné určité "nedotažení" analýz - například promítnutí identifikačních údajů do interpretace výsledků dotazníkového šetření zde není patrné. I interpretace řady odpovědí zůstává poněkud na povrchu, autorka nejde vždy do potřebné hloubky.
Praktická využitelnost výsledků B Výsledky budou, po doplnění a upřesnění analýz, prakticky využitelné.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Z tohoto pohledu jde o standardní provedení závěrečné práce, výhrady mám vůči nepřehlednosti: řada grafů je vytištěna na jiné stránce, než je komentář k nim, to bylo lze při minimálním úsilí udělat lépe.
Práce s informačními zdroji, včetně citací A Bez připomínek.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Šimberová, Iveta

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C Chybí mi zde detailnější popis postupu a zdůvodnění výběru metod (dále viz otázka). Sestavení dotazníků nerespektuje úplně pravidla a teoretická východiska.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 112030