KOPECKÁ, J. Implementace elektronických občanských průkazů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Juřica, Pavel

Autorka navrhuje varianty pro elektronizaci procesu žádosti o vydání občanského průkazu včetně vyhodnocení jednotlivých variant. Při zpracování kombinuje procesní i projektový přístup. Výsledná práce je napsaná systematicky, přehledně a považuji ji za velmi kvalitní i s ohledem na náročnost stanoveného cíle. Splňuje zadání, cíle a požadavky kladené na zpracování bakalářské práce a proto ji doporučuji k obhajobě. Otázky k obhajobě: Jakým způsobem váš návrh ovlivní nařízení o ochraně osobních údajů?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků B
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji, včetně citací C
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Pešek, Michal

Bakalářská práce po mém přečtení splňuje její zadání, a to jak v teoretické části, tak i v části analytické a návrhové. Studentka velice přesně popsala jak metody projektového řízení obecně, tak i technickou problematiku ohledně výroby občanských průkazů, která je pro laiky velmi složitá. Někdy studentka využila až příliš technická slova, což jsem ohodnotil "B" v rámci použitých metod a použité terminologie. Zaujal mne vlastní názor na možná zlepšení, který zřejmě vychází z návštěvy pracoviště MV. V oblasti zdrojů bylo dobře zpracováno jak teoretické tak i praktické pojetí projektového řízení a byly maximálně využity poskytnuté informace a odkazy, které jsou v BP citovány. Lze konstatovat, že navržená zlepšení procesů (v BP uvedeny jako vlastní verze) mohou být v rámci optimalizace výroby OP skutečně využity. BP doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji A
Splnění stanovených cílů A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 111160