ZAPLETAL, J. Deformačně-napěťová analýza fixace kostí palce nohy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Návrat, Tomáš

Práce navazuje na experimenty, které byly realizovány pro Úrazovou nemocnici v Brně. Autor v práci vytvořil výpočtové model fixace článků palce dolní končetiny. K tomu musel kromě základních medicínských informací nastudovat i zahraniční odbornou literaturu a z dodaných CT dat sestavit model geometrie. Autor při vypracování prokázal samostatnou schopnost výpočtového modelování, zpracování výsledků i jejich interpretace. Autor zpracoval práci samostatně a konzultace nenavštěvoval, což se projevilo občasnými zvláštními formulacemi v textové části práce. Stanovené cíle byly splněny. Práci hodnotím stupněm A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Fuis, Vladimír

Diplomová práce, týkající se deformační analýzy fixace kostí palce nohy, je aktuální a problematiku řeší na dvou úrovních - zjednodušeném modelu a modelu vytvořeném z CT dat kostní tkáně. Na komplexnějším modelu srovnává deformaci prvků analyzované soustavy pro různé typy fixací a různé varianty absence šroubů ve fixační destičce. Výsledky jsou v závěru srovnány s výsledky experimentálními. V první části se práce zabývá rešerší, ve které postrádám zmínku o experimentech doc. Návrata, se kterými diplomant v závěru práce srovnává výsledky. Obrázky v práci nejsou v textu zmíněny, což snižuje přehlednost práce. V některých pasážích by bylo vhodné dodat doplňující obrázky. Po formální stránce práce obsahuje minimum překlepů, ale citace nejsou psány v souladu s normou ČSN ISO 690. Cíle práce byly splněny, navrhuji celkové hodnocení B - velmi dobře.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací C
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 108831