BULVOVÁ, T. Hodnocení výkonnosti podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Bartoš, Vojtěch

Diplomantka si pro zadané téma sama vyhledala referenční společnost a dohodla s ní spolupráci. Při zpracování práce pracovala diplomantka iniciativně, projevovala zájem o řešenou problematiku a prokázala jak schopnost aplikovat vědomosti získané studiem oboru, tak i schopnost pracovat s odbornou literaturou. Práce má ryze aplikační charakter. Její hlavní přínos spočívá ve zpracování nezávislého hodnocení finanční a obchodní výkonnosti společnosti prostřednictvím benchmarkingu. Na dobré úrovni je i formální úprava. Práce je přehledně uspořádaná a umožňuje snadnou orientaci v textu, který je doplněn tabulkami s dobrou vypovídací schopností.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků B
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Hanušová, Helena

Práci doporučuji k obhajobě. Při obhajobě doporučuji zodpovědět následující otázky: 1. (str. 43, 44) Kolik společností jste nalezla prostřednictvím vyhledavače, jaká klíčová slova byla pro jejich výběr použita a na základě jakých parametrů byly nakonec vybráni 4 konkurenti 2. Realizaci jaké strategie SWOT byste SVITAPu doporučila a proč

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Cíl diplomové práce byl splněn.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Zvolený postup řešení je správný Autorka logicky postupuje od teoretických poznatků , přes charakteristiku Svitap J. H. J. spol. s.r. k analýzám, které provedla metodami externích i interních analýz, jejichž výsledky použila v sestavení SWOT analýzy. U SWOT analýzy by bylo vhodné uvést, jakou strategii SWOT Svitap v současné době realizuje. Vlastní návrhy řešení pak představuje benchmarking a doporučení (kap. 5.1).
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B Přehlednosti předkládaných doporučení by prospělo, kdyby je autorka seřadila podle toho, čeho se má jejich reralizací dosáhnout. Členění kapitoly 5.1 na 5.1.1 neodpovídá obsahu návrhů, které se týkají různých oblastí.
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji C Autorka uvádí řadu výpočtů - předpokládám že informace čerpá z povinných účetních výkazů firem - tyto výkazy však přiloženy nejsou, v literatuře jsou však citovány.
Navrhovaná známka
A

eVSKP id 111950