MIKUŠKA, M. Realizace malého měniče pro EC motor řízený mikroprocesorem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Knobloch, Jan

Autor se v bakalářské práci zabývá návrhem měniče pro EC motor, který měl realizovat. Student po celou dobu pracoval velmi samostatně. Sám si zvolil a opatřil všechny řídicí a výkonové součástky. Samostatně se věnuje vývoji budičů a dalších částí měniče. Což hodnotím velmi kladně. Ačkoliv je práce velice stručná a mnohé části by zasloužily podrobnější popis, její úroveň je velmi dobrá i přes občasný výskyt formálních chyb. Co do rozsahu, je práce velmi stručná. Kladně hodnotím realizaci, provedená měření a pochopení dějů v popisovaných spínaných zdrojích. Práci doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
A
Body
97

Posudek oponenta

Cipín, Radoslav

Bakalářská práce se zabývá praktickou realizací měniče pro mikroprocesorem řízený EC motor. Práce je rozdělena do šesti kapitol včetně úvodu a závěru. V prvních třech kapitolách se autor stručně zabývá popisem EC motoru, způsoby snímání polohy rotoru a popisem vybraného mikroprocesoru užitého pro jeho řízení. Stěžejní pátá kapitola se zabývá samotnou strukturou navrhovaného měniče. V jednotlivých podkapitolách jsou popsány jeho jednotlivé části jako napájecí zdroj, zdroj pro budiče apod. Oceňuji, že v každé kapitole je uvedeno schéma jednotlivé části měniče, změřené průběhy a komentáře k těmto průběhům. Kompletní schémata a desky plošných spojů jsou uvedeny v přílohách. Z hlediska formálního je třeba poznamenat, že autor by měl dodržet jednotné formátování textu v celé bakalářské práci, zejména toto platí pro závěr a použitou literaturu. Po obsahové stránce je práce členěna logicky. Bakalářskou práci doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
A
Body
91

Otázky

eVSKP id 48668