KOVAŘÍK, T. Řízení poslechových testů pro subjektivní hodnocení kvality audio signálu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Rášo, Ondřej

Cílem studenta bylo na základě mého zadání realizovat dva poslechové testy a to včetně správného vyhodnocení pomocí vhodné statistické analýzy. Toto zadání bylo splněno. Výsledky této práce hodnotím velmi kladně. Aktivita studenta v průběhu řešení a zpracování práce byla také velmi dobrá. V textu se vyskytují drobné chyby, které ovšem nijak výrazně nesnižují celkovou této kvalitu diplomové práce, kterou hodnotím jako výbornou.

Navrhovaná známka
A
Body
97

Posudek oponenta

Míča, Ivan

V předložené práci je popsán návrh, průběh a vyhodnocení dvou psychoakustických experimentů, a to stanovení subjektivního dojmu rušivosti vybraných čistých šumů a nalezení prahu slyšitelnosti vybraných šumů na pozadí hudebních nahrávek. Stěžejní část práce leží v návrhu obou experimentů, jejich přesném provedení a statistickém vyhodnocení. Součástí práce byla rovněž úprava grafického uživatelského rozhraní v prostředí LabView. Po odborné stránce je práce na vysoké úrovni, výsledky experimentů byly podrobeny důkladné statistické analýze a logicky interpretovány. Výběr posluchačů ze stejné věkové skupiny však nepovažuji za nestranný a výsledky jsou tímto výběrem pravděpodobně ovlivněny, což není v práci dostatečně diskutováno. Drobné výhrady mám rovněž k formální stránce: v některých tabulkách jsou míchány dohromady desetinné tečky a čárky, některé jednoduché schematické obrázky jsou přebírány z literatury, značení v tabulce 5.1 není dost přehledné. Celkově však je v předložené zprávě vidět kus poctivě odvedené práce jak při experimentech, tak i při závěrečném zpracování.

Navrhovaná známka
A
Body
90

Otázky

eVSKP id 52042