BAJGAR, A. Segmentačních techniky zpracování obrazu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Říha, Kamil

Student přistoupil k práci zpočátku spíše zvolna, po poměrně problematické obhajobě semestrálního projektu však už jeho aktivita dosáhl dobré úrovně. Během řešení se projevila horší schopnost samostatné orientace v literatuře a hledání zdrojů, takže pokrytí velmi rozsáhlého tématu, jakým je segmentace obrazu, není 100 % (vzhledem rozsahu obvyklému pro DP). V práci jsou však dostatečně popsány doporučené základní techniky i některé pokročilé segmentační metody, takže je možné konstatovat, že je obecně formulované zadání splněno. Vyzdvihnout je možné fakt, že student musel kompletně nastudovat pro něj novou oblast zpracování obrazů včetně implementace, se kterou neměl téměř žádné zkušenosti. Celkově navrhuji práci hodnotit 81 body, tj. známkou velmi dobře / B.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) C 14/20
Splnění zadání A 46/50
Využití literatury D 6/10
Formální zpracování práce C 15/20
Navrhovaná známka
B
Body
81

Posudek oponenta

Číka, Petr

Předložená diplomová práce se zabývá technikami používanými pro segmentaci obrazu a jejich implmentací ve Visual C++. V první části autor popisuje klady a zápory metod pro úpravu obrázků před segmentací a to konkrétně metod pro filtraci šumu. Dále jsou teoreticky popsány různé segmentační techniky. Vybrané - pouze základní metody jsou implementovány v programovém prostředí Visual C++ za pomocí metod OpenCV. Funkčnost programu a výsledky autor popisuje v závěru práce. Cíle práce jsou tedy dle textu v práci splněny. Program však nelze spustit, pokud není současně nainstalované vývojové prostředí. Výtku mám k formální úpravě práce. Některé proměnné v textu nejsou uvedeny kurzívou, i když v rovnicích jsou, rovnice v úvodním textu nejsou součástí věty, objevují se nespisovné výrazy (například defaultní image, apod.). I přes uvedené výtky práci doporučuji k obhajobě a navrhuji klasifikovat známkou C/75.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání C 15/20
Odborná úroveň práce C 35/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse B 16/20
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
C
Body
74

Otázky

eVSKP id 39799