LANGER, J. Historie letectví od roku 1918 do roku 1950 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Chlebek, Jiří

Práce je zaměřena na přiblížení vývoje obchodní letecké dopravy od konce první světové války až do poloviny 20.století. Součástí práce měla být rovněž multimediální prezentace daného tématu, což není v textu práce zmíněno. Autor zvolil poněkud netradiční členění dané tématiky, které však dobře charakterizuje typické milníky rozvoje civilní letecké dopravy. Práce neobsahuje plný výčet technických dat uváděných typů letadel, avšak jsou v ní uvedeny pouze ty podstatné, jimiž daný typ vynikal. Co se týče formální stránky, zde bych vyzdvihl samotnou stylistickou část práce, která je na velmi dobré úrovni, bohužel se v ní autor nevyvaroval některých pravopisných a gramatických nepřesností a rovněž nesprávných odborných termínů (což je dáno dosavadním odborným vzděláním studenta). Práci je možné rovněž vytknout skutečnost, že v samotném textu nejsou uvedeny citace použitých zdrojů (tyto jsou uvedeny pouze u použitých obrázků). V práci rovněž chybí odkaz na multimediální prezentaci zpracovávaného tématu, která byla požadována zadáním. Přes uvedené nedostatky lze konstatovat, že se autor zhostil zadaného tématu úspěšně a vytvořil stručný a jasný přehled vývoje civilního letectví v daném časovém období.

Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Bencalík, Karol

Bakalářská práce obsahuje stručnou historii civilního letectví od roku 1918 do roku 1950 se zaměřením na hlavní události a nejvýznamnější typy letounů. Část věnovaná podkladům pro prezentaci je dobře zpracovaná avšak samotná multimediální prezentace v přílohách chybí. Celkově ale práce splnila svým rozsahem i obsahem všechny požadavky a doporučuji ji k obhajobě.

Navrhovaná známka
B

eVSKP id 58839