DOSTÁL, F. Vývojový kit s AVR procesorem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Dlouhý, Jiří

Bakalářská práce pana Dostála na téma vývojový kit s AVR procesorem je zpracovaná na velmi dobré úrovni. Student se nejprve seznámil s možnostmi programování AVR procesorů a vytvořil univerzální kit pro vývoj aplikací s procesorem AtMega16. Student kladl velký důraz na univerzálnost celého systému kde všechny periférie jsou zapojeny přes konektor, což hodnotím kladně. Nad rámec zadání student realizoval jednoduchý program pro komunikaci s mobilním telefonem. Celé zařízení jej realizováno a odzkoušeno. Jedinou výtkou v celé práci je snad překlepnutí na stránce 11, kde jsou chybně uvedeny logické úrovně na standartu RS232. Z práce a z konzultací během semestru je patrné, že se student tématu věnoval pečlivě a zadané tématice rozumí. Předloženou bakalářskou práci hodnotím výborně a doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 49/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 19/20
Formální zpracování práce A 18/20
Využití literatury A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
95

Posudek oponenta

Čížek, Martin

Úkolem studenta bylo navrhnout a realizovat univerzální vývojový kit s mikrokontrolerem ATMega16 a několik ukázkových programů. Po stručném úvodu zaměřeném na popis architektury AVR následuje již popis dílčích obvodových prvků navrženého vývojového kitu. Navržený vývojový kit umožňuje připojení periferií s analogovým i digitálním rozhraním, jako je LCD displej, maticová klávesnice, LED, komunikační rozhraní RS-232 či akcelerometr ADXL330. Pro obsluhu všech do kitu integrovaných periferií autor vytvořil jednoduché obslužné programy, což dokazuje začleněním zdrojových kódů do textu práce. Zadání lze považovat za kompletně splněné. Grafická úroveň textu je výborná. Bakalářskou práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 50/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 20/20
Formální zpracování práce A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
100

eVSKP id 21989