KABRDA, M. Zpracování RTG snímků při výzkumu čelistních onemocnění [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Mikulka, Jan

Student se ve své práci zaměřil na zpracování OPG snímků čelistních kostí. Cílem práce byl návrh segmentační metody pro ohraničení čelistních cyst a jejich binární klasifikaci. Dalším cílem byla implementace navržených metod v prostředí ImageJ formou zásuvného modulu. Student splnil zadání. Práce je na dobré úrovni a výsledky byly publikovány na soutěži EEICT a v časopise Elektrorevue.

Navrhovaná známka
A
Body
95

Posudek oponenta

Šmirg, Ondřej

Zadání diplomové práce bylo splněno v plném rozsahu. Vlastní odbornost práce je na vysokém stupni. Celkový dojem z práce kazí některé formální chyby v textu diplomové práce. Například ve vzorci 5.2 je chybně slovo poloosa a také vzorce 5.2,5.3 atd. Jsou z části psány v češtine a z části psány v angličtine. To stejné(rozdílný jazyk) je videt na osách grafu v obrázcích 6.2 až 6.15. Minimálně to vypadá velice neodborně. V záveru je v textu zmiňováno o jakýchsi výsledkách metod klasifikace pomocí neuronové síte, ale v celém textu o této metodě nebylo nikterak zmíněno a nejsou zde ukázány žádné výsledky této metody, což si myslím je veliká škoda, protože by to prokázalo správnost užití rozhodovacího stromu. Hlavní slabina celé práce spočívá ve velice nízkém počtu labelovaných dat, kde se počet pohybuje kolem 10 označených obrazů. Snižuje to věrohodnost výsledku, ale z vlastní zkušenosti vím jak problematické je získání labelovaných dat od doktorů, proto danou skutečnost nezahrnuji do hodnocení. Chybí mi také příloha v odevzdaných souborech, proto jsem nebyl schopen ověřit funkčnost algoritmu, ale od vedoucího práce vím, že popsaný program funguje.

Navrhovaná známka
A
Body
91

Otázky

eVSKP id 52092