GÁLUS, M. Preregulátory pro spínané zdroje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Murina, Milan

Bakalářská práce se zabývá návrhem a realizací PFC regulátoru. K řešení problematiky zadaného úkolu přistoupil iniciativně a samostatně. Analyzoval základní stavební bloky a pomocí modelování vlastností obvodů vybral optimální zapojení, se kterým poté navrhl a realizoval regulátor s výkonem 1 kW. V závěru práce autor diskutoval rozsah dosažených parametrů a zhodnotil dosažené výsledky. Podle dosažených výsledků lze konstatovat, že zadaný úkol splnil zcela beze zbytku a práce má vynikající úroveň. Autor zvládl výborně velmi náročnou problematiku a prokázal při řešení práce výborné znalosti v oblasti spínaných zdrojů. Při návrhu, konstrukci a realizaci včetně měření prokázal i velmi dobré praktické zkušenosti .

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 18/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
98

Posudek oponenta

Steinbauer, Miloslav

Práce je na velmi vysoké úrovni, student prokázal značné teoretické vědomosti i praktické zkušenosti a zručnost při návrhu, realizaci a experimentálním ověření navrhovaného PFC regulátoru. Práce je logicky členěna, výsledky získané při ověření návrhu jsou v závěru podrobně diskutovány. Realizované dílo je prakticky dobře použitelné. Drobné formální nedostatky se týkají např. překlepů a formátování (např. odsunutý popis u Tab. 5) a nesnižují hodnotu práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 50/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 20/20
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
98

eVSKP id 21996