POKORNÝ, J. Analyzátor rádiových kanálů IEEE 802.15.4 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Šimek, Milan

S prací studenta jsem byl velmi spokojen. Docházel na pravidelné konzultace a jeho přístup byl velmi zodpovědný a svědomitý. Zadání diplomové práce splnil v plné míře a sám dále navrhl možná zlepšení prototypu analyzátoru, který realizoval. Navržený analyzátor rádiových kanálů se bude využívat pro výzkumné a výukové účely na Ústavu telekomunikací. V práci se vyskytuje minimum gramatických chyb a překlepů. Diplomovou práci hodnotím A (97 bodů) a doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
A
Body
97

Posudek oponenta

Číž, Radim

Student navrhnul a sestavil ruční analyzátor parametrů rádiových kanálů bezdrátové sítě v pásmu 2,4 GHz dle standardu IEEE 802.15.4. Zařízení, jehož jádro tvoří senzorová jednotka IRIS M2110 od firmy MEMSIC, je plně funkční, umí automaticky prohledat všech 16 kanálů, které jsou definovány ve zmíněném pásmu, zobrazit adresy jednotlivých komunikujících uzlů ve zvoleném kanálu a příslušné hodnoty parametrů RSSI (výkonová úroveň přijímaného signálu) a LQI (indikátor kvality spojení). Teoretická část diplomové práce má odpovídající rozsah a plně se vztahuje k problematice návrhu a realizace vlastního analyzátoru podrobněji představeného v praktické části. Ta obsahuje také popis ovládání analyzátoru a výsledky provedeného testování přesnosti měření, dosahu analyzátoru a výdrže napájecích akumulátorů. Formální zpracování je na výborné úrovni, mírně ji zhoršuje pouze několik typografických chyb a překlepů. Seznam zkratek na str. 55 by měl, kromě anglického významu, obsahovat i jejich český překlad. Ačkoliv lze v práci na různých místech nalézt navržené desky plošných spojů s rozmístěním součástek, v příloze postrádám ucelenou výrobní dokumentaci, včetně montážního výkresu a kompletního seznamu všech elektronických i konstrukčních dílů a součástí.

Navrhovaná známka
A
Body
98

Otázky

eVSKP id 52060