BENÍČEK, M. GSM alarm pro motocykly [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Urban, Josef

Práce je zaměřena na navrh GSM alarmu vhodného pro střežení motocyklu. Student prostudoval problematiku zabezpečení vozidel, poté samostatně vypracoval kompletní návrh zařízení, které v poslední fázi práce sestrojil a oživil. Sestavený motoalarm je plně funkční, pozitivně hodnotím zejména použití záložního kanálu na frekvenci 434MHz pro přenos poplachu na krátkou vzdálenost v případě zarušení GSM signálu. Nevýhodou je naopak absence možnosti uživatelské konfigurace zařízení pomocí PC.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání B 40/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) C 15/20
Formální zpracování práce B 17/20
Využití literatury C 7/10
Navrhovaná známka
C
Body
79

Posudek oponenta

Fedra, Zbyněk

Předložená práce se zabývá návrhem a konstrukcí vlastního alarmu především pro motocykly. Po obsahové stránce je zahrnuto vše potřebné, od popisu čidel a zapojení až po aplikace pro použití s GSM telefonem. Ze subjektivního pohledu je možná zbytečně moc místa věnováno možnostem lokalizace a komunikace s GSM telefonem na úkor popisu celkové funkce a konkrétních použitých čidel. Po formální stránce je práce na dobré úrovni.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 18/20
Odborná úroveň práce C 35/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse D 12/20
Formální zpracování práce A 9/10
Navrhovaná známka
C
Body
74

Otázky

eVSKP id 21902