KUPČÍK, O. Návrh testovacího obvodu pro komunikační produkty v automobilech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Kolka, Zdeněk

Cílem diplomové práce bylo navrhnout a realizovat elektronické moduly napodobující funkci uzlů v síti LIN a umožňující testovat komunikační integrované obvody pro automobily v reálných podmínkách. Součástí výsledného řešení měl být jak samotný hardware, tak i programové vybavení potřebné k provozování a obsluze modulů. Zadání bylo splněno v plném rozsahu. Pan Ondřej Kupčík svou diplomovou prací - stejně jako předešlými pracemi semestrálními - ukázal velmi zralý přístup k zadaným úkolům. Jeho výsledky - hardwarové i softwarové - nejen splňují očekávané vlastnosti a parametry, ale jsou navíc bezprostředně použitelné v praxi. Výsledný testovací obvod lze používat v současné podobě i jako základ pro budoucí modifikace - ať z důvodu testování nových produktů nebo odlišných funkčních požadavků. Student ukázal schopnost analýzy problému, návrhu jeho řešení a následně praktického ověření. Zároveň dokázal skloubit svoje výsledky s prací celého týmu přímo v průmyslové praxi. Oceňujeme také úroveň jeho vyjadřování v angličtině, ve které je diplomová práce sepsána. Posudek vypracoval odborný vedoucí Ing. Roman Buzáš, ON Design Czech, s.r.o.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 20/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
100

Posudek oponenta

Kovář, Jan

Zadání diplomové práce považuji za splněné, a to na vysoké úrovni. Vyvinuté moduly jsou díky přehlednému uživatelskému rozhraní snadno použitelné. Výsledná realizace je na profesionální úrovni. Práce je psána v angličtině, její členění je přehledné, jedinými drobnými nedostatky jsou: chybějící popis osy x u fig. 2, drobné chyby ve vývojovém diagramu na fig.24.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 50/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 20/20
Formální zpracování práce A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
99

Otázky

eVSKP id 21936