MLČOCH, J. Koincidenční detektor FM - laboratorní přípravek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Baran, Ondřej

Student se ve své práci detailně zabývá problematikou koincidenčního detektoru frekvenčně modulovaných signálů. Ve dvou úvodních kapitolách obecně shrnuje základy kmitočtové modulace, definuje její parametry a rozebírá základní typy FM demodulátorů. V dalších kapitolách se již věnuje konkrétnímu řešení koincidenčního demodulátoru FM. Z dostupných integrovaných obvodů vybírá dva vhodné typy, které používá při praktickém návrhu a realizaci laboratorního přípravku. Nad rámec zadání student rozšířil přípravek o vstupní VF díl a výstupní NF zesilovač, takže výsledné zapojení tvoří celý FM přijímač. V poslední části práce je vytvořeno zadání laboratorní úlohy a vypracování vzorového protokolu. Kladně hodnotím doplnění výpočtových návrhů některých bloků o kontrolu pomocí počítačové simulace a následného měření (např. bloky fázovacího článku a vstupního VF filtru). Práce je obsahově logicky členěna do kapitol, je napsána srozumitelně a obsahuje jen minimum chyb. Technické podání i výsledná realizace přípravku dokladují velmi dobrou orientaci a zkušenosti studenta ve vysokofrekvenční technice.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) B 17/20
Formální zpracování práce A 19/20
Využití literatury B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
94

Posudek oponenta

Urbanec, Tomáš

Práce je na vysoké úrovni, přehledná, s dostatečným teoretickým výkladem. V praktické části je navržen laboratorní přípravek a návod k laboratorní úloze. Zadání práce bylo beze zbytku splněno.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 47/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse B 17/20
Formální zpracování práce A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
94

Otázky

eVSKP id 21942