SVOBODA, J. Bezsenzorové řízení rychlosti a polohy stejnosměrného kartáčového motoru malého výkonu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Prajzner, Václav

Student pracoval samostatně a průběžně v celém semestru, postup práce aktivně konzultoval. Pro řešení problému využil metody dostupné v literatuře a navrhl vlastní přístupy, které prakticky ověřil. Výsledky porovnal a doporučil ten nejvhodnější. Práce neobsahuje žádné závažné formální nedostatky.

Navrhovaná známka
A
Body
95

Posudek oponenta

Hanák, Pavel

Úkolem bakalářské práce Jana Svobody bylo navrhout systém pro řízení polohy kartáčového motoru za využití jeho proudového signálu. K tomu student navrhnul a na reálně změřených signálech otestoval čtyři různé metody číslicového zpracování tohoto signálu. Při jejich tvorbě projevil značnou invenci a jejich pečlivé vyhodnocení v kapitole 4 považuji takřka za ukázkové. Téměř bezchybné je i formální zpracování práce. Nejsem si však zcela jist, zda student splnil zadání v celém rozsahu - předložená práce se zabývá opravdu pouze zpracováním proudových signálů motoru, žádný návrh řídicího systému neobsahuje. Při psaní tohoto posudku jsem uvážil, že toto bude pravděpodobně předmětem návazné diplomové práce a proto navrhuji hodnocení A/95 bodů. Konečné posouzení tohoto bodu však ponechávám na zkušební komisi.

Navrhovaná známka
A
Body
95

Otázky

eVSKP id 52166