KOČÍŘ, M. Laboratorní úloha pro experimenty se systémem Keeloq [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Strašil, Ivo

Bakalářská práce se zabývá systémy dálkového ovládání s plovoucím kódem a návrhem laboratorní úlohy, osvětlující funkci těchto zařízení na příkladu systému Keeloq. Student na práci pracoval průběžně a své výsledky pravidelně konzultoval. Konstatuji, že zadání práce bylo splněno. V příloze práce je uveden přehledný a vyzkoušený laboratorní návod. V teoretické části práce jsou jisté terminologické chyby; jedinou chybou významně narušující kvalitu práce je nesmyslný popis systému RC-5, kde student spletl dohromady proudovou šifru RC-5 a stejnojmenné kódování u infračervených dálkových ovladačů. Z formálního hlediska je text na dobré úrovni bez významných nedostatků.

Navrhovaná známka
C
Body
75

Posudek oponenta

Hajný, Jan

Tématem bakalářské práce je analýza systému Keeloq a následný návrh laboratorní úlohy využívající tento systém. Teoretický úvod má adekvátní rozsah i obsah. Nicméně, krom drobných chyb jsem nalezl poměrně zásadní chybu, kterou je záměna šifrovacího algoritmu RC5 s kódovacím systémem RC-5. V některých místech je také popis nejasný a chybí bližší specifikace kryptografických algoritmů použitých v systému Keeloq. Praktická část představuje zadání pro samotnou úlohu. Zadání je jasné, složitost adekvátní možnostem studentů v rámci kurzu. Celkově tedy považuji zadání za splněné. Formální stránka vykazuje pouze drobné nedostatky, jako jsou překlepy a nepřesné překlady. Navrhuji hodnocení 82/B.

Navrhovaná známka
B
Body
82

Otázky

eVSKP id 52161