HOLUBCOVÁ, P. Radikálové produkty oxidace vybraných typů fenolů a aminů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Omelka, Ladislav

Posluchačka Petra Holubcová začala pod mým vedením pracovat na problematice diplomové práce v zimním semestru šk. roku 2007/2008. V krátkém čase zvládla techniku měření na EPR spektrometru, jakož i stěžejní problém diplomové práce, intepretaci naměřených EPR spekter metodou spektrální simulace. Vzhledem k tomu, že se často jednalo o EPR spektra s výraznou hyperjemnou strukturou, úspěšná simulace experimentálních spekter byla mimořádně důležitá pro objasnění mechanizmu radikálových reakcí, probíhajících ve studovaných systemech. Ke své práci využívala rovněž znalosti získané studiem literatury z oblasti EPR spektroskopie a radikálových reakcí, jakož i znalostí z různých oblastí chemie, získané v průběhu dosavadního studia na FCH. Zároveň je nutné ocenit její zodpovědný přístup tak k samotné práci na diplomovce, jakož i následnému zpracování výsledků a sepsání textu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Mazúr, Milan

Na diplomantku mám dve doplňujúce otázky: 1) Aké sú klady, ale najmä úskalia pri používaní techniky "spin trapping" na nepriamu detekciu radikálových medziproduktov ? 2) Ktoré iné radikálové reakcie, resp. ich produkty, autorka plánuje analyzovať v budúcnosti ?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 2829