MAŠEK, J. Detekce objektů v obraze s pomocí Haarových příznaků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Burget, Radim

Jedná se o výjimečnou magisterskou práci, kde hlavní výsledky nyní připravujeme pro článek v impakovaném časopise. Autor velice dobře zvládnul jak teorii problematiky, tak vše implementoval v prostředí jazyka JAVA. Celý výsledek byl integrován do nástroje RapidMiner. Práci si dovoluji hodnotící komisi navrhnout ke zvážení pro udělení některé ze studentských cen.

Navrhovaná známka
A
Body
100

Posudek oponenta

Smékal, Zdeněk

Cílem diplomové práce byl návrh metody detekce objektů v obrazech pomocí metody Viola-Jones s Haarovými příznaky. Pro trénování klasifikátorů byl použit modifikovaný algoritmus AdaBoost. Pro trénování, testování a ověření bylo využito programové prostředí RapidMiner. Zadání diplomové práce bylo splněno. Práce je na velmi dobré odborné výši, je psána čtivě a má dobrou jazykovou i grafickou úpravu. Drobným formálním nedostatkem je neefektivní využívání volného místa na stránkách a chybějící české ekvivalenty některých anglických výrazů v textu a v seznamu symbolů. Původním přínosem práce je použití dvou evolučních funkcí, které optimalizují počet stupňů a počet klasifikátorů v jednotlivých stupních a nastavují optimální prahové hodnoty jednotlivých stupňů. Doporučuji práci navrhnout na ocenění děkana či rektora.

Navrhovaná známka
A
Body
98

Otázky

eVSKP id 52112