KIŠKA, M. Návrh spolehlivé podnikové sítě s podporou kvalitativních požadavků služeb [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Novotný, Vít

Úkolem studenta Martina Kišky bylo nastudovat problematiku zajištění spolehlivosti lokálních sítí typu Ethernet pomocí redundance spojů a prvků a problematiku podpory kvalitativních požadavků v tomto typu sítí jak na síťové, tak i spojové vrstvě. Výstupem pak měla být dvojice laboratorních úloh zaměřených na seznámení se s těmito činnostmi. Student k řešení zadání přistupoval velmi zodpovědně a s velkou iniciativou. Pravidelně konzultoval dílčí výsledky na připomínky obratem reagoval a zapracoval je do řešení. Své poznatky ověřoval a prohluboval při mnohahodinové práci v laboratoři. Výstupem jsou dvě hodnotné laboratorní práce, z nichž jedna již byla zavedena do výuky předmětu Architektura sítí, a s druhou se počítá na příští rok. Formální stránka práce má dobrou úroveň s minimem překlepů, kvalita některých obrázků je však nižší, mohly být ve vektorové kvalitě. Závěrem lze konstatovat, že student prokázal schopnost zorientovat se v problematice, provést rozbor zadaného úkolu, navrhnout a realizovat vlastní řešení. Práci doporučuji k obhajobě a navrhuji hodnocení A/92

Navrhovaná známka
A
Body
92

Posudek oponenta

Koutný, Martin

Předložená bakalářská práce se zabývá návrhem spolehlivé podnikové sítě a realizací dvou laboratorních úloh. V práci nebyly definovány technické požadavky na síť, proto se teoretická část práce věnuje spíše popisu jednotlivých služeb a síťových technologií. V praktické části práce student představuje část možných problémů při realizaci sítě jako takové a zabývá se ukázkovými konfiguracemi různých síťových struktur. V práci postrádám hlubší metodiku testování síťové struktury. Není zcela zřejmé, do jaké hloubky student při testování sítě pronikl. V textu samotném představuje test zahlcení a prověření funkce konfigurace vytvořených VLAN. V práci je zmínka o dvou vytvořených laboratorních úlohách v příloze je však nelze nalézt. Práce je psána spíše volnou, někdy až filozofickou formou, což nepůsobí na technicky zaměřenou práci moc dobře. V případě, že student předloží navržené laboratorní úlohy, navrhuji známku A/90.

Navrhovaná známka
B
Body
80

Otázky

eVSKP id 52186