PETRÁK, T. Saturace tkání dusíkem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Vychodil, Petr

Student Tomáš Petrák se měl ve své práci zabývat problematikou saturace tkání dusíkem. Ke svému úkolu přistoupil zodpovedně a aktivně ho řešil. Na konzultace docházel pravidelně, možná až zbytečně často. Zadání práce však plně splnil. Po odborné stránce hodnotím práci jako dobrou, pouze bych uvítal hlubší porovnání s jiným dostupným softwarem . Vytvořená aplikace se však jeví jako funkční a přínosná. Rovněž počet stažení na google marketu, vzhledem k velice úzkému profilu uživatelů, hodnotím jako kladný. Práci navrhuji klasifikovat známkou výborně - A

Navrhovaná známka
A
Body
94

Posudek oponenta

Hasmanda, Martin

Úkolem práce bylo navrhnout a vytvořit aplikaci pro mobilní zařízení s OS Android, která umožní simulaci spotřeby dýchací směsi. Tato aplikace měla dále umožnit plánování spotřeby vzduchu a vhodným způsobem prezentovat dekompresní tabulky. Po formální stránce se v práci vyskytuje několik překlepů a některé proměnné uvedené v textu a ve vzorcích jsou označeny odlišným stylem textu, což je zavádějící, viz gravitační konstanta g je ve vzorci (2.1). Odlišným stylem textu by bylo ale bylo vhodné psát pro lepší přehled veškeré metody a funkce použité ze zdrojového kódu. Některé nadpisy splývají s textem po nedostatečném odsazení odstavců. Dekompresní tabulky v práci mohly být zobrazeny větší, naproti tomu obrázky ukázek aplikace, kde jeden obrázek zabírá celou stranu, by bylo vhodné umístit do příloh nebo zobrazit menší. V grafech na Obr. 2.2 a Obr. 2.3 by bylo vhodné zobrazit původní souřadnice a ne pouze proložené průběhy. Dále postrádám seznam zkratek a symbolů, které jsou uvedeny v textu. Na str. 26 hexadecimální hodnota 0xff není 256 v desítkové soustavě, nýbrž 255. Dále by bylo vhodné v případě objektově orientovaného programování uvádět UML diagramy pro představu funkčnosti aplikace a komunikace tříd, namísto toho jsou v textu popisovány jednoduché metody pro výpis textu, kresleni čar, či načítaní obrázku ze souboru, které lze vyčíst z dokumentace. V práci je také příliš odkazů z webových zdrojů. Velmi kladně hodnotím, že je aplikace dostupná na GooglePlay a je volně ke stažení. Student odvedl hodně práce při tvorbě aplikace a návrhu jejího vzhledu. Zadání práce bylo splněno, ale vzhledem ke zpracování navrhují hodnocení B/85b.

Navrhovaná známka
B
Body
85

Otázky

eVSKP id 52172