HURČÍKOVÁ, A. Využití odpadů z potravinářských výrob [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Omelková, Jiřina

Experimentální práci předcházelo zpracování odborné literatury k danému problému, kde diplomantka dokumentovala své dobré znalosti z anglického jazyka. V laboratoři potom prokázala výjimečnou zručnost a trpělivost při časově náročných analýzách. Pracovala s maximálním nasazení a svou práci si dokázala dobře zorganizovat. Při interpretaci výsledků prokázala dobré teoretické znalosti, které získala v průběhu studia na CHTF VUT.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Babák, Libor

Teoretická část DP je velmi kvalitně zpracovaná, podává ucelený přehled aktuálního stavu studované problematiky. Drobné formální nedostatky nesnižují odbornou kvalitu práce. Jazyková úroveň je dobrá, z chemického hlediska je však vhodnější formulace "sacharid" namísto v textu užívaného slova "cukr" (např. graf 5.13) a z fyzikálního hlediska lze považovat za nesprávné označení "délka kultivace" (graf 5.5) namísto správné "doby kultivace". Statistické vyhodnocení výsledků je v práci provedeno zdařile, ale nikoli úplně (např. graf 5.2). Kapitola 5.3.1 pojednávající o aktivitě lakázy u mikroorganismu A přeočkovaného z glukosového média je v rozporu s grafem 5.5 na který je zde odkaz a kde je znázorněna tatáž veličina ale mikroorganismu přeočkovaného ze sladinového média. Z matematického pohledu je též vhodné znázornit růstovou křivku spojitou čarou namísto izolovaných bodů (graf 5.1). Diskuse výsledků je provedena uspokojivě, ale závěr práce považuji za velmi stručný. Celkově však lze konstatovat, že byly naplněny cíle diplomové práce a lze ji tak doporučit k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování B
Formální úroveň práce – celkový dojem B
Závěry práce a jejich formulace C
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 2809