OLEXOVÁ, B. Rozklady organických barviv metodami AOP [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Kozáková, Zdenka

Diplomová práce porovnává rozklad vybraných organických barviv několika tzv. AOP metodami (oxidace ozónem, UV expozice, elektrochemická oxidace a elektrický výboj). Jednotlivé metody srovnává jednak z hlediska vlastní účinnosti rozkladu, navíc se snaží o energetické zhodnocení jednotlivých procesů. V práci se také zkoumá vliv experimentálních podmínek na průběh rozkladu barviv. Během řešení diplomové práce pracovala diplomantka samostatně s maximálním využitím konzultací naměřených výsledků či případných problémů. Práce je zpracována přehledně s využitím dostupných literárních zdrojů. Závěry vyplývající z její práce jsou srozumitelné. Tato diplomová práce splnila zadané cíle, proto ji doporučuji hodnotit výborně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Dzik, Petr

Kladně hodnotím volbu tématu DP, které je velmi aktuální a taktéž velmi dobré grafické zpracování, které se obešlo bez většiny notoricky se opakujících prohřešků. Práce je přehledně členěna a přináší velké množství experimentálních dat. Autorka prokázala schopnost samostatného studia literárních zdrojů jakož i samostatné experimentální práce a vyhodnocení jejích výsledků. Autorka také prokázala své dovednosti při zpracování získaných výsledků a vlastní tvorbě písemné podoby práce. K práci mám pouze několik formálních připomínek: 1. typografie: • pomlčka v kontextu od–do se sází zásadně bez mezer, např. 200–800 nm (str. 16, 24, 29) • občas se vyskytuje spojovník místo mínus (str. 26, 44) 2. Seznam použitých zkratek a symbolů zcela chybí! 3. Postrádám standardní seznam použitých chemikálií s uvedením výrobce a čistoty

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků C
Interpretace výsledků, jejich diskuse C
Využití literatury a její citace B
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 32873