KOSTKA, F. Nedestruktivní senzory pro měření velmi malých změn rozměrů biologických struktur [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Friedl, Martin

Student Kostka Filip ve své práci popsal problematiku měření velmi malých změn pohybu. Konkrétní oblastí kam se zaměřuje jeho práce, je měření denních křivek obvodového růstu stromu. Metody pro měření sezónních křivek jsou v současnosti dobře zpracované, avšak metody pro měření denních křivek nikoli, proto je jeho práce, z pohledu dendrologů, vítána. Student navrhl a vyrobil měřící přípravek na základě můstkového zapojení tenzometrů. Pro zpracování signálu z tenzometrického můstku zhotovil vyhodnocovací elektroniku. Během semestru projevoval aktivní přístup k práci a zájem o danou problematiku. Jeho práce je sepsána pečlivě a přehledně. Na své práci spolupracoval s Mendelovou univerzitou v Brně.

Navrhovaná známka
B
Body
85

Posudek oponenta

Kubásek, Radek

Rozbor řešené problematiky je dostatečný. Vlastní přínos, tj. návrh a realizace snímače malých pohybů, je poněkud nedotáhnutý. Chybí jakékoliv změřená data, ať už kalibrační nebo praktické měření v terénu. Čekal bych větší důraz na kritické parametry snímače související s mechanickými vlastnostmi použitých materiálů a umístěním tenzometru. Po formální stránce je práce průměrná.

Navrhovaná známka
C
Body
75

eVSKP id 52243