PORAZILOVÁ, E. Podnikatelský záměr rozvoje firmy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Žižlavský, Ondřej

Bakalářská práce se zaměřuje na sestavení podnikatelského plánu rozvoje podniku ITMS Plast s.r.o. Studentka Erika Porazilová na základě analýzy současného stavu zvoleného podniku navrhla podnikatelský záměr jeho dalšího rozvoje, který se soustředí na rekonstrukci areálu podniku. Navržený podnikatelský záměr obsahuje vyčíslení nákladů, zajištění zdrojů financování, časový harmonogram, finanční plán a další podstatné složky podnikatelského záměru včetně ekonomického vyhodnocení. Tímto bylo dosaženo zadaného cíle bakalářské práce a doporučuji práci k obhajobě. V rámci obhajoby bakalářské práce žádám studentku o zodpovězení následující otázky: Finanční plán je sestaven pro optimistický a pesimistický scénář. Postrádám však realistický scénář. Prosím studentku o jeho doplnění v rámci rozpravy.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků C
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Ptáček, Roman

Na teoretická východiska práce přímo navazuje analytická část, ve které se aplikují přístupy a metody popsané v předchozí kapitole. Pokud dělíme mezi sebou hodnoty v Kč, výsledkem je bezrozměrná veličina (běžná likvidita). Přestože je doba obratu pohledávek poměrně nízká, je vhodné k ní vypočíst i dobu obratu závazků. Pokud je doba obratu pohledávek vyšší, může to problémy s likviditou prohlubovat. Výpočet celkového příjmu z předpokládané investice nezohledňuje časovou hodnotu peněz. Namísto prostého srovnání nominálních hodnot očekávaného příjmu do roku 2026 by bylo vhodnější využít např. metodu čisté současné hodnoty či vnitřního výnosového procenta. Občasné chyby v textu (překlepy) nesnižují nijak významně příznivý dojem z práce jako celku.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 103242