BECKOVÁ, E. Základní charakteristiky vína kvašeného ze samotoku a z lisovaného moštu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2010.
Posluchačka Eliška Becková vypracovala experimentální bakalářskou práci, jejíž náplň zcela samostatně zformulovala. V práci srovnávala kvalitativní parametry samovolně kvašených vín vyrobených ze tří po sobě jdoucích odtoků hroznového moštu: ze samotoku, z odtoku ze středu procesu lisování a z odtoku z dolisků. Jednotlivá vína sama vyráběla, povinné chemické rozbory vín prováděla ve vinařské akreditované laboratoři. Na posluchačce oceňuji zejména aktivitu, zájem o věc, samostatnost a experimentální zručnost. Svoje experimenty si včas a racionálně naplánovala, hodnoty z jednotlivých analýz přehledně zaznamenala, zpracovala a vyhodnotila. Do budoucna je potřeba zaměřit se ještě na práci s cizojazyčnou literaturou a na jazykovou a formulační stránku odborné práce tak, aby byla zcela ekvivalentní stránce experimentální. Celkově posuzuji bakalářskou práci posluchačky jako velmi zdařilou, doporučuji ji k obhajobě a hodnotím známkou A - výborně.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | B | ||
Využití poznatků z literatury | B | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | B | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A |
Předpokládám, že by práce získala lepší skore při hodnocení, kdyby byla studentkou před odevzdáním několikrát opakovaně přečtena.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Interpretace výsledků, jejich diskuse | B | ||
Úroveň jazykového zpracování | B | ||
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Využití literatury a její citace | A | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | B |
eVSKP id 16637