BECKOVÁ, E. Základní charakteristiky vína kvašeného ze samotoku a z lisovaného moštu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Vespalcová, Milena

Posluchačka Eliška Becková vypracovala experimentální bakalářskou práci, jejíž náplň zcela samostatně zformulovala. V práci srovnávala kvalitativní parametry samovolně kvašených vín vyrobených ze tří po sobě jdoucích odtoků hroznového moštu: ze samotoku, z odtoku ze středu procesu lisování a z odtoku z dolisků. Jednotlivá vína sama vyráběla, povinné chemické rozbory vín prováděla ve vinařské akreditované laboratoři. Na posluchačce oceňuji zejména aktivitu, zájem o věc, samostatnost a experimentální zručnost. Svoje experimenty si včas a racionálně naplánovala, hodnoty z jednotlivých analýz přehledně zaznamenala, zpracovala a vyhodnotila. Do budoucna je potřeba zaměřit se ještě na práci s cizojazyčnou literaturou a na jazykovou a formulační stránku odborné práce tak, aby byla zcela ekvivalentní stránce experimentální. Celkově posuzuji bakalářskou práci posluchačky jako velmi zdařilou, doporučuji ji k obhajobě a hodnotím známkou A - výborně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování B
Využití poznatků z literatury B
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace B
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Šalplachta, Jan

Předpokládám, že by práce získala lepší skore při hodnocení, kdyby byla studentkou před odevzdáním několikrát opakovaně přečtena.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Úroveň jazykového zpracování B
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Využití literatury a její citace A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace B
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 16637