FRANCOVÁ, M. Změny v obsahu gliadinových frakcí bílkovin u dvou genotypů ozimé pšenice s rozdílnou délkou vegetační doby v závislosti na dusíkatém hnojení v interakci se suchem. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2019.
Předložená diplomová práce beze zbytku splnila požadavky zadání. Teoretická část je uspořádána logicky a pro čtenáře velmi srozumitelně. Autorka správně cituje literaturu, přičemž v této části odkazuje na 60 literárních zdrojů. V experimentální části práce je velmi pěkně popsán design experimentu, vyčerpávajícím způsobem jsou popsány metody. Výsledky jsou zpracovány přesně a přehledně. Vynikající úroveň má podle mého názoru diskuse, závěry jsou formulovány jasně. Diplomantka pracovala systematicky a aktivně, experimenty měla dobře naplánované a vzniklé problémy pravidelně konzultovala s vedoucím práce.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | A | ||
Využití poznatků z literatury | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A |
Velmi pěkně zpracovaná diplomová práce. Téma bylo zvoleno zajímavé a aktuální, studentka ho pojala pečlivě a svědomitě. Splnila stanovené cíle, výsledky vhodně zpracovala a kvalitně odiskutovala, přičemž je i adekvátně konfrontovala s výstupy literární rešerše. Vyvozené závěry jsou tak odpovídající a smysluplné. Práce obsahuje jen minimální počet překlepů či formálních chyb. Vzhledem k poměrně často používaným zkratkám v textu bych doporučovala pro lepší přehlednost zařadit i jejich seznam. Dále je vhodné v česky psané práci používat i české popisky v obrázcích.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | A | ||
Využití literatury a její citace | A | ||
Úroveň jazykového zpracování | A | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | B | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A |
eVSKP id 115835