FRANCOVÁ, M. Změny v obsahu gliadinových frakcí bílkovin u dvou genotypů ozimé pšenice s rozdílnou délkou vegetační doby v závislosti na dusíkatém hnojení v interakci se suchem. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Hrstka, Miroslav

Předložená diplomová práce beze zbytku splnila požadavky zadání. Teoretická část je uspořádána logicky a pro čtenáře velmi srozumitelně. Autorka správně cituje literaturu, přičemž v této části odkazuje na 60 literárních zdrojů. V experimentální části práce je velmi pěkně popsán design experimentu, vyčerpávajícím způsobem jsou popsány metody. Výsledky jsou zpracovány přesně a přehledně. Vynikající úroveň má podle mého názoru diskuse, závěry jsou formulovány jasně. Diplomantka pracovala systematicky a aktivně, experimenty měla dobře naplánované a vzniklé problémy pravidelně konzultovala s vedoucím práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Zemanová, Jana

Velmi pěkně zpracovaná diplomová práce. Téma bylo zvoleno zajímavé a aktuální, studentka ho pojala pečlivě a svědomitě. Splnila stanovené cíle, výsledky vhodně zpracovala a kvalitně odiskutovala, přičemž je i adekvátně konfrontovala s výstupy literární rešerše. Vyvozené závěry jsou tak odpovídající a smysluplné. Práce obsahuje jen minimální počet překlepů či formálních chyb. Vzhledem k poměrně často používaným zkratkám v textu bych doporučovala pro lepší přehlednost zařadit i jejich seznam. Dále je vhodné v česky psané práci používat i české popisky v obrázcích.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 115835