LOOMAN, P. Vliv COVID19 na výkonnost ekonomik - komparativní studie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.

Posudky

Posudek vedoucího

Luňáček, Jiří

Práci doporučuji k obhajobě s uvedeným hodnocením a jako vedoucí práce z důvodu objektivity otázky k obhajobě nepokládám.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C Problematicky je splněna evaluace vypočtených ekonometrických modelů. Dále popis využití výsledků mohl být obsáhlejší.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Autorka používá obecně známé metody zpracování.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C Propojení výpočtové části a deskriptivní části mohou být podrobnější. Výsledky vycházející z jednotlivých modelů mohly být porovnány se známými hodnotami ze současnosti. Ne u všech závěrů se lze s autorkou ztotožnit.
Praktická využitelnost výsledků D Reálná využitelnost výsledků vzhledem k absenci podrobnějšího zhodnocení je problematická.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň E Stylistická stránka práce je velice špatné. Mnoho částí textu představuje problematické formulace, které jsou obtížně pochopitelné. Ne všechny zde použité termíny mají správný význam. Tato část bohužel dokumentuje to, že autorčinou rodnou řečí není český jazyk.
Práce s informačními zdroji, včetně citací A Bez připomínek.
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Oulehla, Jiří

V kapitole 3 používáte korelační koeficient. Dle jeho hodnoty pak formulujete závěry. Jak by jste definovala pojmy korelace a kauzalita? Jsou vždy korelované vztahy i vztahy kauzální? Uveďte na konkrétním příkladu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků D
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň E
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
C

eVSKP id 130141