KUPKOVÁ, K. Model dynamických kontrastních CT dat pro hodnocení lícovacích algoritmů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Walek, Petr

Práce studentky Karolíny Lankašové se zabývala tvorbou modelu dynamických kontrastních CT dat pro validaci lícovacích algoritmů. V průběhu vypracovávání projektu studentka kontinuálně pracovala a pravidelně konzultovala. Prokázala schopnost seznámit se s velkým množstvím odborné literatury a získané poznatky převést do finálního programu. Snahu během celého řešení projektu mohu hodnotit velmi pozitivně, ačkoliv jsem někdy postrádal určitou vlastní invenci ze strany diplomantky. Práce je dle mého názoru na velmi vysoké úrovni a hodnotím ji stupněm A – 94.

Navrhovaná známka
A
Body
94

Posudek oponenta

Harabiš, Vratislav

Předložená práce má rozsah 61 stran a 6 stran příloh. Studentka se měla zabývat modelem pro vytváření kontrastních CT data pro hodnocení lícovacích algoritmů. V prvních částech práce studentka velice přehledně popisuje principy CT kontrastního vyšetření v onkologii. Zabývá se rovněž možnými zdroji šumu a artefaktů v obrazech. V další části implementuje příslušný model. Zde využívá Beziérových křivek pro vytvoření základní struktury modelu. Tuto volbu chválím, protože takto je možné model snadno exportovat do různých formátů a rovněž snadno podle potřeb upravovat. Studentka rovněž model doplnila o vliv pohybu pacienta v průběhu vyšetřování a provedla vyhodnocení metody lícování. Po formální stránce je práce na výborné úrovní. Členění práce do kapitol je výstižné a studentka dostatečně využila citací. Zadání práce je splněno v celém rozsahu.

Navrhovaná známka
A
Body
98

Otázky

eVSKP id 65488