PROKOP, D. Podnikatelský plán pro založení ubytovacího zařízení s restauračními službami [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Bumberová, Veronika

Práce je s ohledem na cíle práce a zvolenou problematiku zpracovaná uspokojivě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů D Cílů, které byli v práci vymezeni, bylo dosaženo a jsou zpracovány na dostatečné úrovni s ohledem na nedostatky v oblasti vymezení tržního výklenku resp. segmentu zákazníků a jeho propojení na obchodní model (návrhovou část) nově zakládané společnosti.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C V práci jsou použity standardní metody v oblasti tvorby podnikatelských plánů (studie proveditelnosti) pro analýzu a evaluaci výstupů použitých pro následné sestavení jednotlivých částí podnikatelského plánu v oblasti obchodování, marketingu, organizace, financí včetně zhodnocení rizik, jejíchž zpracování je na dobré úrovni. V práci však postrádám provedení vlastního marketingového průzkumu trhu pro lepší identifikaci požadavků (preferencí) zákazníků a následného stanovení optimálního marketingového mixu, na základě výstupu dat z dotazníku.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C Z hlediska odbornosti práce, tak i schopnosti interpretovat dosažené výsledky z analýz a vyvozovat z nich závěry je na dobré úrovni s občasnými chybami z nepozornosti v oblasti pojmů jako poslání, vize a strategie společnosti.
Praktická využitelnost výsledků D Práce je s ohledem na zvolenou problematiku a zpracování pro praxi přínosná, nicméně postrádá detailnější pohled na finanční stránku navrhovaného "balíčku služeb", uzavíraná partnerství, tak i propracovanosti marketingového mixu s ohledem na vybranou skupinu zákazníků.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C V práci je používaná relevantní terminologie v dané problematice s užitím odpovídající odborné jazykové úrovni. Teoretická, analytická a návrhová část jsou navzájem logicky a systematicky propojeny. Z hlediska formálních náležitosti a gramatické úrovně je práce na dobré úrovni s chybami zejména ve formátování textu a poznámek pod čarou a chybějících odkazů na navazující tabulky či grafy.
Práce s informačními zdroji, včetně citací C V práci je s citacemi pracováno na dobré úrovni a to s ohledem na veřejně dostupné informace, tak i knižní literaturu.
Navrhovaná známka
D

Posudek oponenta

Bednářová, Ing Lucie

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků C
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji C
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 92134