KŘENOVÁ, A. Porovnání analytických metod pro stanovení antioxidační aktivity potravin [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Diviš, Pavel

Studentka Alena Křenová splnila zadání své bakalářské práce. Včas a přehledně vypracovala literární rešerži z dostupných zdrojů a dostatečně se věnovala experimentální části své práce. Získané výsledky pravidelně konzultovala s vedoucím bakalářské práce a dokázala je kvalitně zpracovat a komentovat. Práci hodnotím známkou A/výborně a doporučuji jí k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Vespalcová, Milena

Studentka Alena Křenová předkládá bakalářskou práci, v níž srovnává 3 nejčastěji používané metody pro stanovení antioxidační aktivity. Antioxidanty a antioxidační schopnost potravin je v současné době velmi žádanou charakteristikou potravin. Předkládaná práce je zajímavým příspěvkem k tomuto tématu. Posluchačka v teoretické části uvádí přehledným způsobem potřebné informace o nejdůležitějších antioxidantech obsažených v potravinách. Dále pak logicky začleňuje běžně používané metody stanovení antioxidační aktivity. Práci s informačními zdroji posluchačka zvládla výborně, jen jejich citace není vždy dle normy. Výsledky experimentů jsou zpracovány také výborně, oceňuji důsledné použití statistiky při jejich vyhodnocení. Interpretace výsledků je správná, závěry z nich plynoucí jsou formulovány jasně a také správně. Po jazykové stránce je předložený text na vysoké úrovni stejně jako jeho formální stránka. Na základěvýše uvedených skutečností proto hodnotím předloženou bakalářskou práci Aleny Křenové celkovou známkou VÝBORNĚ - A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace B
Úroveň jazykového zpracování A
Závěry práce a jejich formulace A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 58605