KŘENOVÁ, A. Porovnání analytických metod pro stanovení antioxidační aktivity potravin [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2013.
Studentka Alena Křenová splnila zadání své bakalářské práce. Včas a přehledně vypracovala literární rešerži z dostupných zdrojů a dostatečně se věnovala experimentální části své práce. Získané výsledky pravidelně konzultovala s vedoucím bakalářské práce a dokázala je kvalitně zpracovat a komentovat. Práci hodnotím známkou A/výborně a doporučuji jí k obhajobě.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | A | ||
Využití poznatků z literatury | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A |
Studentka Alena Křenová předkládá bakalářskou práci, v níž srovnává 3 nejčastěji používané metody pro stanovení antioxidační aktivity. Antioxidanty a antioxidační schopnost potravin je v současné době velmi žádanou charakteristikou potravin. Předkládaná práce je zajímavým příspěvkem k tomuto tématu. Posluchačka v teoretické části uvádí přehledným způsobem potřebné informace o nejdůležitějších antioxidantech obsažených v potravinách. Dále pak logicky začleňuje běžně používané metody stanovení antioxidační aktivity. Práci s informačními zdroji posluchačka zvládla výborně, jen jejich citace není vždy dle normy. Výsledky experimentů jsou zpracovány také výborně, oceňuji důsledné použití statistiky při jejich vyhodnocení. Interpretace výsledků je správná, závěry z nich plynoucí jsou formulovány jasně a také správně. Po jazykové stránce je předložený text na vysoké úrovni stejně jako jeho formální stránka. Na základěvýše uvedených skutečností proto hodnotím předloženou bakalářskou práci Aleny Křenové celkovou známkou VÝBORNĚ - A.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Využití literatury a její citace | B | ||
Úroveň jazykového zpracování | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | A |
eVSKP id 58605