STUPŇÁNKOVÁ, T. Podnikatelský plán na založení vinárny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Chlebovský, Vít

Autorka v předložené bakalářské práci zpracovala kompletní podnikatelský plán na založení vinárny. Navržený plán vychází z dobře a systematicky zpracovaných analýz a rovněž provedeného dotazníkového šetření. Plán vychází ze závěrů z analýz a obsahuje všechny důležité náležitosti včetně finančního plánu a hodnocení možných rizik. Zpracovaný plán je připraven pro praktickou realizaci. Otázka k obhajobě: Z hodnocení rizik plyne, že nejsilnější riziko pramení z konkurence. Navrhujete i některá opatření, jak toto riziko eliminovat. Které faktory a opatření považujete za klíčové z hlediska dlouhodobé udržitelnosti konkurenční pozice vinárny?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Vrtalová,, Jana

Autorka se ve své práci věnuje návrhu podnikatelského plánu na založení vinárny. V práci je proveden také marketingový průzkum a jsou podrobně zpracované veškeré analýzy. V závěrečné části práce se autorka také věnovala hodnocení ekonomické efektivnosti založení vinárny. Studentka se v průběhu zpracování práce seznamovala s jednotlivými kroky, které je potřeba provést pro založení a vznik vinárny.V práci je využito aktuálních legislativních předpisů. V práci se objevují drobné typografické chyby, které ale nesnižují kvalitu práce. Cíle práce považuji za splněné a práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 102613