IVANOV, T. Motivace a stimulace podnikatele [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2011.
Při celkovém pohledu hodnotím posuzovanou práci stupněm dobře. Doporučuji, aby se autor v průběhu obhajoby vyjádřil k možnostem realizace jím uvedených návrhů na zlepšení situace v oblasti motivace a stimulace v analyzované společnosti.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Odborná úroveň navrhované části | C | Rozpracovanost návrhové části odpovídá hodnocení dobře. Není explicitně vyjádřeno, nakolik jsou uvedené návrhy v realizačních možnostech analyzované společnosti. | |
Přínos a praktické využití návrhu | C | I když lze dle zdůvodnění autora práce očekávat při pozitivních změnách v komunikaci a odměňování podporu motivace poradců, otázka praktického využití návrhu zůstává otevřená (viz výše). | |
Iniciativa a samostatnost při zpracování | C | V této oblasti odpovídá hodnocení stupni dobře. | |
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 | E | V práci se zdroji se autor dopustil řady nepřesností. | |
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň | C | Zejména odborná jazyková úroveň (především praktické zacházení s odbornými termíny)odpovídá hodnocení dobře. | |
Splnění cíle a rozsahu zadání | C | Splnění cíle a rozsahu zadání lze hodnotit stupněm dobře. | |
Úroveň zpracování teoretické části (poznatky získané studiem) | C | V teoretické části se prolíná více pohledů na problematiku motivace a stimulace, které i přes určitou snahu autora nebyly více provázány, terminologicky sjednoceny a srozumitelně objasněny. Teorie X a Y (s. 31) je prezentována nepřesně resp. zcela zkresleně. I na dalších místech se autor dopustil nepřesnoatí nebo nejasného výkladu. | |
Úroveň zpracování analytické části (zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody) | B | I když je analytická část práce prezentována poněkud nestandardně a obsahuje určité terminologické nepřesnosti, lze ji hodnotit lepší známkou než část teoretickou. |
eVSKP id 26195