Now showing items 1-10 of 10

  • Biologically active compounds contained in grape pomace 

    Vojáčková, Klára; Mlček, Jiří; Škrovánková, Soňa; Adámková, Anna; Adámek, Martin; Orsavová, Jana; Bučková, Martina; Fic, Vlastimil; Kouřimská, Lenka; Búran, Martin (HACCP Consulting, 2020-09-28)
    A healthy lifestyle and gastronomic trends based on traditional and local foods accompanied by waste-free technologies are currently in the primary focus. One of the raw materials with properties in alignment with such ...
  • Kontaktování polovodičových čipů slitinami stříbra 

    Búran, Martin
    Práca sa zaoberá kontaktovaním polovodičových čipov, špeciálne kontaktovaním s pomocou zliatin striebra. V prvej časti sú rozobraté spôsoby kontaktovania a rozbor materiálov, ktoré sú pri kontaktovaní použité. Do textu sú ...
  • Monitorovací zařízení pro kvasné procesy využívající termodynamické senzory 

    Jáneš, Pavel
    Bakalářská práce je zaměřena na návrh a realizaci prototypu zařízení, které má sloužit k monitorování kvasných procesů v potravinářství pomocí termodynamických senzorů. Práce obsahuje stručný popis kvasných procesů v ...
  • Návrh magnetoplanárních sluchátek se zesilovačem 

    Chyťa, Filip
    Tato práce se zabývá porovnáním jednotlivých typů elektroakustických měničů, jejich vlastnostmi a využitím v praxi. Dále návrhem a výrobou magnetoplanárního měniče, jeho integrací do sluchátek a výrobou sluchátkového ...
  • Sensor Systems for Detecting Dough Properties Fortified with Grape Pomace and Mealworm Powders 

    Adámek, Martin; Adámková, Anna; Mlček, Jiří; Vojáčková, Klára; Faměra, Oldřich; Búran, Martin; Hlobilová, Veronika; Bučková, Martina; Baroň, Mojmír; Sochor, Jiří (MDPI, 2020-06-24)
    The present article dealt with the fortification of plain wheat flour by the addition of grape pomace flour and mealworm larvae powder, focusing on the mineral content and selected properties of the dough. The work also ...
  • Sensory evaluation and acceptance of food made of edible insects 

    Adámek, Martin; Adámková, Anna; Kouřimská, Lenka; Mlček, Jiří; Vojáčková, Klára; Orsavová, Jana; Bučková, Martina; Faměra, Oldřich; Búran, Martin (HACCP Consulting, 2020-10-28)
    This paper discusses the sensory analysis of food enriched with selected edible insect species which are labelled as a novel food – house cricket (Acheta domesticus) and mealworm (Tenebrio molitor). Energy bars of two ...
  • Tlustovrstvá topná deska s regulací výkonu 

    Lacika, Marek
    Táto práca sa zaoberá problematikou používaných topných dosiek a technológiou hrubých vrstiev. Teoretická časť diplomovej práce pozostáva z teoretického rozboru a popisu príslušnej technológie a používaných materiálov. ...
  • Using Of Wirebonding In The Hot-Wire Anemometry 

    Búran, Martin (Vysoké učení technické v Brně, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2019)
    The project deals with the effect of the airflow and temperature on the gold wirebond due to the possible application in hot-wire anemometry. A part of the text deals with the design of the experimental sensor for hot-wire ...
  • Zařízení pro měření a regulaci podmínek chovu jedlého hmyzu 

    Dvorský, Adam
    Tato práce je zaměřena na návrh a realizaci měřicího a regulačního systému pro úspěšný chov jedlého hmyzu se zaměřením na potemníka moučného (Tenebrio molitor). Pro správné nastavení systému jsou v první části práce zjištěny ...
  • Žárový anemometr 

    Búran, Martin
    Práca pojednáva o vplyve prúdenia vzduchu a teplôt na kontaktovací drôt zo zlata, kvôli možnému využitiu v žiarovej anemometrii. V uvedenom texte je zahrnutý potrebný, všeobecný teoretický základ z oblastí kontaktovania ...