Now showing items 1-7 of 7

  • Možnosti stanovení mykotoxinů v ječmeni a sladu 

    Čuta, Robert
    Tato bakalářská práce se zabývá problematikou mykotoxinů obsažených v obilovinách, zvláště v ječmeni a sladu. Teoretická část shrnuje poznatky o mykotoxinech a jejich výskytu. Jsou zde rozebírány možnosti stanovení mykotoxinů. ...
  • Mykotoxiny v pivovarských surovinách a v pivu 

    Běláková, Sylvie
    Vypracovaná disertační práce se zabývá problematikou mykotoxinů v pivovarských surovinách a pivu. Pozornost byla věnována především vybraným fusariovým mykotoxinům (deoxynivalenol, zearalenol, T-2 toxin a HT-2 toxin), ...
  • Sledování obsahu organických kyselin v alkoholických nápojích 

    Ostrihoňová, Katarína
    Cieľom diplomovej práce je stanovenie a optimalizácia stanovenia organických kyselín v pivách metódou kapilárnej izotachoforézy a vysokoúčinnej kvapalinovej chromatografie s UV detekciou. Pivo je zložitá matrica a preto ...
  • Sledování obsahu vybraných trichothecenových mykotoxinů ve sladovnickém ječmeni 

    Hrdinová, Lucie
    Tato diplomová práce se zabývá sledováním obsahu trichothecenových mykotoxinů deoxynivalenolu, nivalenolu, T-2 toxinu a HT-2 toxinu ve sladovnickém ječmeni pomocí metody LC-MS/MS. V teoretické části byla popsána obecná ...
  • Sledování výskytu mykotoxinů v pivech z obchodní sítě 

    Wawroszová, Simona
    Tato diplomová práce se zabývá sledováním obsahu deoxynivalenolu, jeho metabolitu deoxynivalenol-3-b-D-glukopyranosidu a ochratoxinu A v pivech z maloobchodní sítě z České republiky, Polska a Slovenska. V teoretické části ...
  • Stanovení zearalenonu ve sladovnickém ječmeni 

    Wawroszová, Simona
    Tato bakalářská práce se zabývá sledováním obsahu zearalenonu ve sladovnickém ječmeni pomocí imunochemické metody ELISA a následně pomocí kapalinové chromatografie s hmotnostní detekcí (LC-MS/MS). V teoretické části byly ...
  • Změna obsahu fenolických kyselin během sladování ječmene jarního 

    Štýblová, Romana
    Tato bakalářská práce se zabývá stanovením vybraných fenolických kyselin (kyselina sinapová, kávová, ferulová, vanillová, syringová,p – hydroxybenzoová a p – kumarová) ve sladovnické odrůdě ječmene jarního a sledováním ...