Now showing items 1-5 of 5

  • Effects of the Lactation Period, Breed and Feed on Amino Acids Profile of mare’s Milk 

    Fišera, Miroslav; Kráčmar, Stanislav; Šustová, Květoslava; Tvrzník, Pavel; Velichová, Helena; Fišerová, Lenka; Kubáň, Vlastimil (HACCP Consulting, 2020-07-28)
    The effects of the lactation period, breed, and feed on amino acids profile of mare's milk were investigated. The feed contained two major essential amino acids (EAAs) leucine (7.31-10.3 g. kg-1) and arginine (6.37-9.59 ...
  • Influence of composition of feed and lactation period on mineral composition of Mare's 

    Fišera, Miroslav; Valášek, Pavel; Kráčmar, Stanislav; Kubáň, Vlastimil; Fišerová, Lenka (HACCP Consulting, 2018-03-21)
    The article focuses on influence of food and length of lactation period on minerals occurring in mare´s milk
  • Studium faktorů ovlivňujících tvorbu těkavých aromaticky aktivních látek v přírodních materiálech 

    Loupancová, Blanka
    Produkce vysoce kvalitních potravin vyžaduje precizní kontrolu faktorů ovlivňujících jejich kvalitu. Cílem této disertační práce bylo pomocí vhodných fyzikálních, chemických a senzorických metod sledovat vliv sterilačního ...
  • Tin compounds in food – their distribution and determination 

    Fišera, Miroslav; Kráčmar, Stanislav; Velichová, Helena; Fišerová, Lenka; Burešová, Pavla; Tvrzník, Pavel (HACCP Consulting, 2019-05-28)
    The article deals with optimization of trace- and ultratrace analysis methods such as ICP-OES or ETA-AAS for charting resources of tin forms in foodstuffs.
  • Události č. 7-8/1997 

    Davidová, Marie; Drápal, Jaroslav; Drdla, Miloš; Filka, Miloslav; Fišera, Miroslav; Kazelle, Jiří; Klir, George J.; Honzík, Jan M.; Konečná, Yvonne; Křivánek, Vítězslav; Kupec, Jan; Levický, Dušan; Matoušek, Jiří; Nováček, Vnislav; Nový, Alois; Ochrana, Ladislav; Ustohal, Vladimír; Vavřín, Petr; Werner, Jan (Vysoké učení technické v Brně, nakladatelství VUTIUM, 1997)