Now showing items 1-5 of 5

  • Antioxidační aktivita vybraných druhů drobného ovoce 

    Křenová, Alena
    Diplomová práce se zabývá stanovením celkové antioxidační aktivity červených a bílých angreštů a červených, bílých a černých rybízů. V teoretické části jsou shrnuty dostupné informace o drobném ovoci, přehled přírodních a ...
  • Možnosti určení původu vína z prvkového složení 

    Škařupa, Přemysl
    Cílem této diplomové práce bylo posoudit možnosti určení původu vína na základě prvkového složení. Za tímto účelem byla provedena analýza majoritních a minoritních prvků ve vybraných odrůdách vín z šesti vinařských podoblastí ...
  • Stanovení celkového obsahu bílkovin, polyfenolů a sacharidů v pivu 

    Dostálová, Blanka
    Diplomová práce se zabývá analýzami 65 různých piv se zaměřením na nalezení rozdílů mezi českými výčepními pivy, českými ležáky, českými speciálními pivy a zahraničními pivy. U českých piv byly porovnány výsledky analýz ...
  • Stanovení vybraných parametrů v českých ležácích 

    Žáková, Kateřina
    Tématem této bakalářské práce je stanovení koncentrace vybraných látek v českých pivech typu ležák. V první části práce jsou v rámci teorie popisovány základní suroviny pro výrobu piva a proces jeho výroby. Značná část je ...
  • Změny senzoricky aktivních látek během zrání vybraných druhů přírodních sýrů 

    Sýkora, Michal
    Predložená dizertačná práca je štúdiou zameranou na charakterizáciu senzorickej kvality, predovšetkým flavouru, modelových vzoriek prírodných syrov. Pozornosť je venovaná zloženiu a obsahu prchavých (senzoricky aktívnych) ...