Now showing items 1-16 of 16

  • Charakterizace a průběh zrání sýrů eidamského typu 

    Dostálková, Andrea
    Tato diplomová práce se zabývá stanovením aromaticky aktivních látek a volných/vázaných mastných kyselin v modelových sýrech eidamského typu, tj. přírodní polotvrdé sýry s nízkodohřívanou sýřeninou. Pro výrobu sýrů byly ...
  • Charakterizace ořechových olejů 

    Coufalová, Dominika
    Tato bakalářská práce se zaměřuje na charakterizaci vybraných druhů ořechových olejů, konkrétně mandlového a pistáciového, za studena lisovaných. Teoretická část se zabývá popisem vybraných skořápkových plodů, charakterizací ...
  • Charakterizace sýrových analogů vyrobených s přídavkem ořechového oleje 

    Mitra, Michal
    Táto práca sa zaoberá výrobou a charakterizáciou syrových analógov, teda výrobkov, kde je čiastočne alebo úplne nahradená niektorá z mliečnych komponent nemliečnou zložkou. Modelové vzorky – syr eidamského typu a analóg s ...
  • Dostavba objektů určených pro FA a FaVU VUT Brno v areálu Údolní 

    Ertl, Jakub
    Koncept dostavby je založený na vytvorení rastru, ktorý je možné voľne prispôsobovať požiadavkam jednotlivých odborov. Vytvára sa tak systém, ktorý fakulty neobmedzuje v ich budúcom rozvoji. Základnou jednotkou sa stáva ...
  • Dostavba objektů určených pro FA a FaVU VUT Brno v areálu Údolní 

    Půžová, Lenka
    umeni, architektura, skola umeni, ateliery, umelecka tvorba
  • Dostavba objektů určených pro FA a FaVU VUT Brno v areálu Údolní 

    Krajan, Viktor
    Dôležitý aspekt je jednoduché poňatie návrhu, ktoré nie je len v architektonickej forme ale aj v reakcii na miesto a okolie. Návrh vzdelávacej inštitúcie je dôležitou súčasťou rozvoja mesta, ktorá s sprístupnením parcely ...
  • Možnosti analytického stanovení volných mastných kyselin 

    Hornáková, Miroslava
    Tato diplomová práce se zabývá stanovením volných mastných kyselin v přírodních a tavených sýrech. V teoretické části jsou popsány možnosti extrakce, frakcionace a stanovení frakcí lipidů, charakterizovány mastné kyseliny, ...
  • Optimalizace a validace metody stanovení volných mastných kyselin 

    Sýkora, Michal
    Táto diplomová práca sa zaoberá vývojom metódy pre stanovenie voľných mastných kyselín v prírodných a tavených syroch. Teoretická časť bola zameraná na možnosti extrakcie, separácie a stanovenia lipidov, charakterizácie ...
  • Ověření opakovatelnosti metody stanovení volných mastných kyselin 

    Buldra, Martin
    Tato práce se zabývá problematikou stanovení volných mastných kyselin ve slunečnicovém oleji. Teoretická část se zabývá charakteristikou mastných kyselin a lipidů obecně. Dále jsou zde popsány experimentální metody vhodné ...
  • Použití extrakce tuhou fází pro frakcionaci lipidů v sýrové matrici 

    Scholzová, Kristýna
    Tématem této práce je metoda extrakce tuhou fází jako prostředek k zisku frakce volných mastných kyselin ze sýrové matrice pro následné stanovení pomocí plynové chromatografie s FID detekcí. Teoretická část zpracovává ...
  • Použití tenkovrstvé chromatografie pro frakcionaci lipidů v sýrové matrici 

    Pop, Zdeněk
    Tato práce se zabývá použitím tenkovrstvé chromatografie pro frakcionaci lipidů v sýrové matrici. V teoretické části je charakterizován mléčný tuk, lipidy, mastné kyseliny, možnosti stanovení lipidických látek, tenkovrstvá ...
  • Prostor jako paradigma výuky 

    Vašička, Pavel
    Celý návrh je založen na prolínání exteriéru do interiéru, veřejnosti s akademiky a na celkovém prolínání jednotlivých prostorů. Konstrukce vytváří přesně definovaný, přísný rastr, který je ale členěn tak, aby návštěvník, ...
  • Rekonstrukce a dostavba městského pivovaru ve Vyškově 

    Vršanová, Dominika
    Bakalářska práce bude řešit návrh proměny stávajícího areálu původního biskupského pivovaru s třísetletou tradicí do multifunkčního komplexu plnící následující úlohy. Obnovení produkce v podobě malého městského pivovaru, ...
  • Složení mastných kyselin analogů tavených sýrů 

    Sůkalová, Kateřina
    Tato diplomová práce se zabývá stanovením mastných kyselin analogů tavených sýrů. Cílem je identifikovat a kvantifikovat mastné kyseliny ve vybraných vzorcích sýrových analogů. V úvodu práce je zpracován stručný přehled ...
  • Vliv použitého oleje na složení a senzorickou kvalitu sýrových analogů 

    Buldra, Martin
    Tato práce se zabývá výrobou a charakterizací sýrových analogů, tj. výrobků, v nichž je úplně nebo částečně nahrazena některá z mléčných komponent nemléčnou složkou. Modelové vzorky, sýr eidamského typu a analog s přídavkem ...
  • Výběr a optimalizace metody stanovení volných mastných kyselin 

    Koval, Dominik
    Tato diplomová práce se zabývá optimalizací a validací metody pro stanovení volných mastných kyselin. Teoretická část je zaměřená na možnosti extrakce, rozdělení extraktu, esterifikaci, stanovení na plynovém chromatografu ...