Browsing by Subject "FA"
Now showing items 1-16 of 16
-
Charakterizace a průběh zrání sýrů eidamského typu
Tato diplomová práce se zabývá stanovením aromaticky aktivních látek a volných/vázaných mastných kyselin v modelových sýrech eidamského typu, tj. přírodní polotvrdé sýry s nízkodohřívanou sýřeninou. Pro výrobu sýrů byly ... -
Charakterizace ořechových olejů
Tato bakalářská práce se zaměřuje na charakterizaci vybraných druhů ořechových olejů, konkrétně mandlového a pistáciového, za studena lisovaných. Teoretická část se zabývá popisem vybraných skořápkových plodů, charakterizací ... -
Charakterizace sýrových analogů vyrobených s přídavkem ořechového oleje
Táto práca sa zaoberá výrobou a charakterizáciou syrových analógov, teda výrobkov, kde je čiastočne alebo úplne nahradená niektorá z mliečnych komponent nemliečnou zložkou. Modelové vzorky – syr eidamského typu a analóg s ... -
Dostavba objektů určených pro FA a FaVU VUT Brno v areálu Údolní
Koncept dostavby je založený na vytvorení rastru, ktorý je možné voľne prispôsobovať požiadavkam jednotlivých odborov. Vytvára sa tak systém, ktorý fakulty neobmedzuje v ich budúcom rozvoji. Základnou jednotkou sa stáva ... -
Dostavba objektů určených pro FA a FaVU VUT Brno v areálu Údolní
umeni, architektura, skola umeni, ateliery, umelecka tvorba -
Dostavba objektů určených pro FA a FaVU VUT Brno v areálu Údolní
Dôležitý aspekt je jednoduché poňatie návrhu, ktoré nie je len v architektonickej forme ale aj v reakcii na miesto a okolie. Návrh vzdelávacej inštitúcie je dôležitou súčasťou rozvoja mesta, ktorá s sprístupnením parcely ... -
Možnosti analytického stanovení volných mastných kyselin
Tato diplomová práce se zabývá stanovením volných mastných kyselin v přírodních a tavených sýrech. V teoretické části jsou popsány možnosti extrakce, frakcionace a stanovení frakcí lipidů, charakterizovány mastné kyseliny, ... -
Optimalizace a validace metody stanovení volných mastných kyselin
Táto diplomová práca sa zaoberá vývojom metódy pre stanovenie voľných mastných kyselín v prírodných a tavených syroch. Teoretická časť bola zameraná na možnosti extrakcie, separácie a stanovenia lipidov, charakterizácie ... -
Ověření opakovatelnosti metody stanovení volných mastných kyselin
Tato práce se zabývá problematikou stanovení volných mastných kyselin ve slunečnicovém oleji. Teoretická část se zabývá charakteristikou mastných kyselin a lipidů obecně. Dále jsou zde popsány experimentální metody vhodné ... -
Použití extrakce tuhou fází pro frakcionaci lipidů v sýrové matrici
Tématem této práce je metoda extrakce tuhou fází jako prostředek k zisku frakce volných mastných kyselin ze sýrové matrice pro následné stanovení pomocí plynové chromatografie s FID detekcí. Teoretická část zpracovává ... -
Použití tenkovrstvé chromatografie pro frakcionaci lipidů v sýrové matrici
Tato práce se zabývá použitím tenkovrstvé chromatografie pro frakcionaci lipidů v sýrové matrici. V teoretické části je charakterizován mléčný tuk, lipidy, mastné kyseliny, možnosti stanovení lipidických látek, tenkovrstvá ... -
Prostor jako paradigma výuky
Celý návrh je založen na prolínání exteriéru do interiéru, veřejnosti s akademiky a na celkovém prolínání jednotlivých prostorů. Konstrukce vytváří přesně definovaný, přísný rastr, který je ale členěn tak, aby návštěvník, ... -
Rekonstrukce a dostavba městského pivovaru ve Vyškově
Bakalářska práce bude řešit návrh proměny stávajícího areálu původního biskupského pivovaru s třísetletou tradicí do multifunkčního komplexu plnící následující úlohy. Obnovení produkce v podobě malého městského pivovaru, ... -
Složení mastných kyselin analogů tavených sýrů
Tato diplomová práce se zabývá stanovením mastných kyselin analogů tavených sýrů. Cílem je identifikovat a kvantifikovat mastné kyseliny ve vybraných vzorcích sýrových analogů. V úvodu práce je zpracován stručný přehled ... -
Vliv použitého oleje na složení a senzorickou kvalitu sýrových analogů
Tato práce se zabývá výrobou a charakterizací sýrových analogů, tj. výrobků, v nichž je úplně nebo částečně nahrazena některá z mléčných komponent nemléčnou složkou. Modelové vzorky, sýr eidamského typu a analog s přídavkem ... -
Výběr a optimalizace metody stanovení volných mastných kyselin
Tato diplomová práce se zabývá optimalizací a validací metody pro stanovení volných mastných kyselin. Teoretická část je zaměřená na možnosti extrakce, rozdělení extraktu, esterifikaci, stanovení na plynovém chromatografu ...