Now showing items 1-4 of 4

  • Analýza polyfenolických látek v různých typech kávy 

    Jašková, Martina
    Cílem bakalářské práce bylo zkoumání množství biologicky významných látek u vybraných druhů pražených mletých káv, rozpustných káv a tekutého rozpustného kávového extraktu. Jednotlivé kávy se od sebe liší technologickým ...
  • Studium antimikrobiálního účinku vybraných druhů koření 

    Kalábová, Jana
    Tato diplomová práce je zaměřena na studium antimikrobiálních účinků extraktů ze skořice, hřebíčku, zázvoru mletého a čerstvého proti Bacillus subtilis, Aspergillus niger a Pichia fermentans. Extrakty koření byly připraveny ...
  • Studium geografické autenticity moravských bílých vín 

    Horáková, Kristýna
    Cílem této bakalářské práce bylo ověření geografické autenticity moravských bílých vín na základě prvkového složení. Měření bylo doplněno o analýzu organických, fenolických a antioxidačních látek ve vínech. K elementární ...
  • Studium přírodních látek květu černého bezu 

    Pončíková, Alžbeta
    Cieľom tejto bakalárskej práce bolo stanovenie koncentrácie bioaktívnychlátok ako sú polyfenoly a flavonoidy a tiež celkovú antioxidačnú kapacitu v extraktoch z kvetov čiernej bazy. Vdruhej časti bolo predmetom.experimen ...