Now showing items 1-5 of 5

  • Aromaticky aktivní látky různých druhů čokolády 

    Glouzarová, Markéta
    Tato diplomová práce se věnuje problematice těkavých aromaticky aktivních látek v čokoládě, které přímo souvisejí se vznikem čokoládového aroma. Organoleptické vlastnosti čokolády (především aroma a chuť) totiž oceňuje ...
  • Charakterizace plodů bezu černého 

    Christovová, Silvia
    Tato diplomová práce se zabývá charakterizací plodů bezu černého (Sambucus nigra L.) se zaměřením na aromaticky aktivní látky (AAL) a vitamin C (kyselinu askorbovou (AA) a dehydroaskorbovou (DHA)) . Teoretická část podává ...
  • Přenosné zařízení pro detekci vůně v potravinářství 

    Beneš, David
    Tato práce se zabývá konstrukcí jednoduchého levného přenosného zařízení, které umožňuje měření a rozpoznávání vůní v potravinářství pomocí polovodičových senzorů plynů s možností sdílet naměřená data se vzdáleným serverem. ...
  • Sledování chemických změn v mleté kávě skladované různými způsoby 

    Lajtman, Roman
    Táto diplomová práca sa zaoberá sledovaním chemických zmien v mletej káve skladovanej v rôznych obaloch, konkrétne stanovením vody, vlhkosti a aromatického profilu kávy v jednotlivých obaloch (plechovka, papierové vrecko, ...
  • Vliv technologie výroby na chutnost sýrů eidamského typu 

    Urbanová, Andrea
    Tato práce se zabývá problematikou chutnosti (flavouru) sýrů eidamského typu, tj. přírodní tvrdé sýry s nízkodohřívanou sýřeninou. Vzorky poskytla mlékárna MILTRA B s. r. o. Městečko Trnávka. Na flavouru sýrů se podílí ...