Now showing items 1-6 of 6

  • Design domácí pekárny 

    Pavla, Jozef
    Táto bakalárska práca sa venuje návrhu modernej domácej pekárne typu, ktorý sa čoraz bežnejšie dostáva do našich domácností. S tým spojene sa rozvíja kultúra okolo vzniku a vymieňania si vlastných skúseností a receptov. ...
  • Design samoobslužné řezačky na chléb 

    Zbořil, Jan
    Tématem mé bakalářské práce je design samoobslužné řezačky na chléb. Návrh je zaměřen na vylepšení estetické stránky řezačky, ale zároveň přichází i s invenčním ergonomickým a technologickým řešením v oblasti obsluhy stroje ...
  • Hodnocení senzorické jakosti chleba 

    Mahdalová, Martina
    Tato práce se zabývá hodnocením senzorické kvality vybraných vzorků chleba. Vzorky chleba byly zakoupeny v obchodním domě TESCO Stores a. s. ČR v Brně. Celkem bylo hodnoceno 5 vzorků, 2 z nich byly žitno-pšeničné a tři ...
  • Předúprava polysacharidických odpadních materiálů za účelem maximalizace produktů hydrolýzy 

    Myslivcová, Pavla
    Bakalářská práce se zabývá studiem předúprav polysacharidických odpadních materiálů za účelem maximalizace produktů hydrolýzy. Jako odpadní materiál bylo zvoleno pečivo, konkrétně chléb a rohlíky. Pečivo bylo předupraveno ...
  • Stratégia eliminácie akrylamidu v cereálnych produktoch 

    Belková, Renáta
    Akrylamid je karcinogénna látka vznikajúca pri tepelnom spracovaní potravín, keď teplota pečenia presiahne 120 °C. Základnými prekurzormi akrylamidu sú karbonylové zlúčeniny a aminokyselina asparagín. V diplomovej práci ...
  • Studie možnosti využití odpadního pečiva k bioprodukci vybraných metabolitů 

    Hudečková, Helena
    Cílem této diplomové práce bylo studium možnosti využití odpadního pečiva k bioprodukci vybraných metabolitů. Jako odpadní pečivo byl použit odpadní chléb dodaný kavárnou Zastávka. Chléb byl předupraven mletím na malé ...